Abone Ol

AKP'den açıklama! Emekliye ikramiye' de kapsam genişler mi?

Emekli maaşı gündemiyle toplanan Kabine toplantısından sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin lira ödeneceğini açıkladı.

AKP'den açıklama! Emekliye ikramiye' de kapsam genişler mi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye 5 bin lira ikramiye verileceğini duyurdu. Fakat ikramiyenin çalışan emekliye verilmeyeceğinin belirtilmesi tepkilere yol açtı.

Emekli ikramiyesinde kapsam genişler mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya dair açıklama yaptı.

Toplantıdan çıkan 'ikramiye kararı' milyonlarca emekli için hüsran oldu. Tek seferlik ödenecek emekli ikramiyesinin çalışan emekliye verilmeyeceği söylendi.

Alınan karar büyük tepkilere yol açtı. Emekli ikramiyesinin kapsamı genişleyecek mi?

NET AÇIKLAMA YAPILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu soruya cevap verdi.

Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, emeklilere 5 bin lira ödenmesine dair, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilip verilmeyeceği, kapsamın genişleyip genişlemeyeceği sorulması üzerine Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık.

Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil."

Kaynak: AA