Abone Ol

AKP'de, zafer kimin tartışmaları büyüyor!

1 Kasım seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibi ile Başbakan Davutoğlu’nun ekibi arasında “zafer kimin” tartışması büyüyor.

AKP'de, zafer kimin tartışmaları büyüyor!

AK Parti’nin yüzde 49.4 oy alması, Gül’ün çevresinde toplanan üç dönemliklerin beşinci parti planlarını ertelemesine yol açtı. Davutoğlu ise kendine yakın bir kabine kurmak için çalışmalara başladı.

Taraf'ın haberine göre; AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde elde ettiği başarı, Ankara’da siyasi hesapların bozulmasına yol açtı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çevresinde toplanan üç dönemlikler, beşinci parti planlarını ertelerken seçimlerin ardından bir koalisyon hükümeti kurmayı planlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, kabinenin kendisine yakın isimlerden oluşması için şimdiden çalışmalara başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın isimler arasında ise “zafer kimin” tartışması yaşanıyor. Yüzde 49’luk oyun AK Parti’deki yansımaları şöyle:

ZAFER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN

AK Parti’nin, 1 Kasım seçimlerinde aldığı yüzde 49.4’lük oy, parti yönetimi için de sürpriz oldu. Hiçbir yönetici, AK Parti oylarının bu kadar yükselmesini beklemiyordu. Seçimin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekibi ile Başbakan Davutoğlu’nun ekibi arasında “zafer kimin” tartışması çıktı.

Gizliden gizliye yaşanan tartışmada, Davutoğlu ekibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Kasım seçimleri öncesinde meydanlara çıkmadığını hatırlatarak, başarının büyük kısmının Davutoğlu’na ait olduğu görüşünü savunuyor. Ancak, hem parti içindeki siyasi kulislerde, başarının tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğu konuşuluyor. Davutoğlu’nun, seçimden güçlenerek çıktığına yönelik iddialar ise gerçekçi bulunmuyor. Tam aksine, seçim sonucunun Başbakan Davutoğlu’nun elini zayıflattığı görüşü dile getiriliyor.

DAVUTOĞLU’NUN PLANI BOZULDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzde 49.4’lük oy oranından olumsuz etkilenen kişilerin başında geliyor. 7 Haziran seçimlerinin ardından CHP ile koalisyon hükümeti kurulmasını isteyen Davutoğlu, aynı tablonun çıkması halinde 1 Kasım seçimleri sonrasında büyük koalisyon kurulmasını kesin gözüyle bakıyordu. Ancak seçim sonuçları, bu planı alt üst etti. Şimdi Davutoğlu, kabinenin büyük kısmını kendisine yakın isimlerden oluşturmanın yollarını arıyor.Rekor oy artışı beşinci parti senaryolarını da olumsuz etkiledi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çevresinde toplanan üç dönemliklerin, AKP’nin oylarının yüzde 40’ın altına düşmesi halinde harekete geçerek Meclis’te beşinci partiyi kurması bekleniyordu. Yüzde 49’luk oy 5. Parti planlarını da askıya alınmasına yol açtı. Üç dönemliklerin şu anda, MHP içindeki gelişmeleri yakın takibe aldığı ve MHP’deki başkanlık yarışının ardında yeniden bir rota belirleyeceği konuşuluyor.

Taraf