Abone Ol

AKP'de Deprem: Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba istifa etti: Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve vekillikten istifa etti.

AKP'de Deprem: Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba istifa etti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fakıbaba, "AK Parti Üyeliği ve Milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum" dedi.

Fakıbaba'nın paylaşımı şöyle:

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı. İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

İyi düzeyde İngilizce bilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babası. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Fakıbaba daha sonra Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışıyla istifa etmişti. 22 Ocak 2013'te halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken AK Parti'ye katılmıştı. Fakıbaba o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti'ye geçmişti.