Abone Ol

AKP ve MHP'den 30 büyükşehirde ortak aday kararı: Adana'da AKP, Muğla'da MHP desteklenecek

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AKP ve MHP’nin 30 büyükşehirde “ortak aday” ile seçime gireceği konuşuluyor.

AKP ve MHP'den 30 büyükşehirde ortak aday kararı: Adana'da AKP, Muğla'da MHP desteklenecek

Her iki parti heyetlerinin yaptığı görüşmelerde, 2019 yılında olduğu gibi AKP’nin Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayına destek vereceği, diğer büyükşehirlerde ise MHP’nin AKP’nin adayını destekleyeceği belirtilmişti. Ancak yapılan son görüşmelerde, Adana’nın AKP’ye bırakıldığı ifade ediliyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, AKP’nin, görüşmelerde “yapılan anketlerde MHP’nin aday göstermesi halinde, Adana’nın kaybedilme riskinin bulunduğunu” ilettiği, bunun üzerine de iki parti arasında “Adana’nın AKP’ye bırakılması, Muğla Büyükşehir Belediyesi için de MHP’li bir adayın desteklenmesi kararının alındığı” ifade ediliyor.

Erdoğan Ankara için 3 isim istedi
Öte yandan önceki gün partisinin Ankara milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile bir araya gelen Erdığan’ın görüşmede Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlıkları için üç isim önerisi istediği iddia edildi. Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının verdiği isimler arasında eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın adının öne çıktığı belirtildi.