Abone Ol

AKP ve CHP'li Vekillerden Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusu

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun Gaziantep FK’nın teknik direktörü Marius Sumudica’yı eleştirirken kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu.

AKP ve CHP'li Vekillerden Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Sivasspor’a 2-1 yenilen Gaziantep FK’nın Rumen Teknik Direktörü Marius Sumudica’ya yönelik ırkçı ifadeler kullandı. Sumudica’nın maç sonrası Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi’yle girdiği sözleşme tartışmasını hatırlatan Toroğlu “Böyle çingenelik olur mu ya, affedersin, çingenelik bu" dedi.

Bunun üzerine CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve Marmara Roman Dernekleri Federasyonu'nun Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Marmara Roman Dernekleri Federasyonu  Başkanı Sinan Karaca, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Toroğlu'nu kınadıklarını belirtirken "Yıllardır yaptığımız çalışmaların şu an hiçe sayıldığını görmek bizi gerçekten çok üzdü" dedi. Bu durumun değişmesi için Cumhurbaşkanı ve siyasi partilere tepki gösterme çağrısı yapan Karaca, "Kimse sessiz kalmamızı beklemesin. Elimizden geldiği kadar sesimizi yükselteceğiz, olayı takip edeceğiz" vurgusu yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da  Erman Toroğlu'nun Romanlara karşı yapmış olduğu hakaret ve aşağılayıcı ifadelerle ilgili, Roman Sivil Toplum Örgütlerinin öncülüğünde suç duyusunda bulunacağını söyledi.

Purçu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ak Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve birçok milletvekilinin de katılımıyla 11.01.2021 Pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde saat 11.00'de suç duyurusunda bulunulacak ve saat 13.00'de ise pandemi kurallarına uyularak basın açıklaması yapılacaktır. Bu yapılan faşist davranışa karşı; tüm basın mensuplarını ve duyarlı vatandaslarımızı basın açıklamamıza bekleriz" dedi.