Abone Ol

AKP medyası kanserle savaşan Esma Esad için hangi manşetleri atmıştı?

Ağustos 2018'de meme kanseri teşhisi koyulan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, hastalığını yendiğini açıkladı.

AKP medyası kanserle savaşan Esma Esad için hangi manşetleri atmıştı?

Suriye devlet televizyonuna konuşan Esma Esad, meme kanseri hastalığından tamamen kurtulduğunu ifade ederken, "Yolculuğun sonuna geldim ve bütün yorgunluğum ve acım gitti. Allah’a şükür hepsi bitti. Tamamen kanseri yendim" dedi.

NE DEMİŞLERDİ

Peki, Esma Esad'a meme kanseri teşhisi koyulduğu zaman ve hastalığın sonraki süreçlerinde, Türkiye'de yandaş medya ne manşetler atmıştı?

Geçen sene, 6 Ekim'de hükümete yakın Sabah gazetesi, Esma Esad için tepki çeken bir başlık kullanmıştı.

Sabah, manşet başlığında, "Kanser tedavisi gören Esma Esed, günden güne eriyor! Bir deri bir kemik kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Yine hükümete yakın Güneş gazetesi de, "Katil Esed'in kanser tedavisi gören eşi Esma Esed'in son hali hastalığının ilerlediğini gözler önüne serdi" başlığına yer vermişti.

Hükümete yakın Akit gazetesi ise, Esma Esad'ın kansere yakalanışını, "Katil Esed'in İngiliz karısı kanser oldu" diyerek duyurmuştu.

Acaba, o dönem bu başlıkları atan gazeteler, Esma Esad'ın kanseri yendiğini açıklamasından sonra, attıkları başlıktan dolayı utanacaklar mıdır?

Zira utanmak da bir insani faaliyettir...

İşte atılan o başlıklar:

Sabah gazetesi:

AKP medyası kanserle savaşan Esma Esad için hangi manşetleri atmıştı? - Resim: 1

Güneş Gazetesi:

AKP medyası kanserle savaşan Esma Esad için hangi manşetleri atmıştı? - Resim: 2

Akit gazetesi:

AKP medyası kanserle savaşan Esma Esad için hangi manşetleri atmıştı? - Resim: 3