Abone Ol

AKP Medyasının Yandaş Kalemleri Emine Hanım'ın Kitabını Öve Öve Bitiremedi

Medyafaresi.com Özel Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "Afrika Sehayatlerim" kitabı yandaş medyada övgülerle yer aldı.

AKP Medyasından Emine Hanım'ın Kitabına Övgüler

Cemre Durmuş / Medyafaresi.com Editörü

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "Afrika Seyahatlerim" isimli bir kitap çıkarttı.

Emine Erdoğan'ın kitabı, AKP medyasının amiral gemileri Sabah ve Hürriyet gazetelerinde sayfalarca övüldü.

AKP'ye yakın Hürriyet gazetesinin yazarı Fatih Çekirge, "New York’ta Afrika için bir ışık parladı" başlıklı yazısında Erdoğan ve kitabı hakkında, "Kitabın daha ilk sayfasında parlıyor ışık... Yalnızca harflerden değil, kalpten gelen bir kitap. Acaba dünyada bir First Lady, Afrika’daki çocuklar için, mazlum milletler için böyle notlar alıp bir kitaba dönüştürmüş müdür?

Kitabın tanıtım toplantısı yapılırken, Türkevi’nin terasından Birleşmiş Milletler Binası’na baktım. Oradan Manhattan’a... Milyarlarca dolarlık markaların, bir o kadar zenginliğin olduğu o gökdelen mahallesine baktım... Afrika’da çocukların açlığının, sömürgenin, acılarla süren hayatların, orada Türkevi’nden bir kitapla BM binasının önünde anlatılması o kadar anlamlı geldi ki...

Evet Emine Hanım, kitabınızı okudum, anılarınız arasında dolaştım. 

Sizi yürekten kutlarım. 

Umarım, kitabın başında bir başka mumu tutuşturan o mum, hiç sönmez ve başka mumları tutuşturur." ifadelerini kullandı.

AFRİKA KİTABI ÇOK BÜYÜK DERS VERMİŞ

Erdoğan'ın damadının kontrolündeki Sabah Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı ise Emine Erdoğan'a aşırı yağcılık içeren yazısında şunları yazdı:

"Daha 10 gün önce gastronomi alanında zengin kültürümüzü ortaya koyan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının ardından Afrika seyahatlerinde tuttuğu notları ve izlenimlerini anlattığı Turkuvaz Kitap'tan çıkan "Afrika Seyahatlerim" kitabının lansmanı hem renkli hem de etkili mesajlarla doluydu. Afrika kıtasının, insanlarının sıkıntılarını anlatan Emine Hanım, "Bir bardak temiz suyun, bir toplum için umut haline geldiğini ancak bu tecrübe ile içselleştirebiliyorsunuz" diyerek çok büyük bir ders vermiş."

AKP Medyasının Yandaş Kalemleri Emine Hanım'ın Kitabını Öve Öve Bitiremedi - Resim: 1

"BÜYÜK BİR DENEYİM"

AKP'ye yakın Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, "Emine Erdoğan’ın kaleminden Afrika gerçekleri" başlıklı yazısında ise "Emine Erdoğan'ın Afrikalı kadınlar ve çocuklarla kurduğu samimi sohbetleri medyaya yansımıştı. 23 Afrika ülkesinde sorunları birinci ağızdan dinlemek, onların dertlerine ortak olmak büyük bir deneyim. Emine Erdoğan işte bu deneyimi, gözlemlerini ve yaşadıklarını annesi Hayriye Hanım'a ithaf ettiği 'Afrika Seyahatlerim' adlı kitapta yazdı." ifadesini dile getirdi.

AKP Medyasının Yandaş Kalemleri Emine Hanım'ın Kitabını Öve Öve Bitiremedi - Resim: 2

Medyafaresi.com