Abone Ol

AKP Listelerinde Sürpriz: Depremde Öne Çıkan Bakanlar Vekil Olacak

AKP'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalarını yürüttüğü milletvekili aday listeleriyle ilgili kulisler hareketlenmeye başladı. Listede sürpriz isimlerin yer alacağı belirtilirken, üç dönemliklerin durumu ise henüz belli olmadı.

AKP Listelerinde Sürpriz: Depremde Öne Çıkan Bakanlar Vekil Olacak

Hürriyet'te yer alan habere göre; AKP aday listelerinde sürpriz isimlerin yer alması bekleniyor. Üç döneme takılan bazı sembolik isimlerin, deprem bölgeleri Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya’da tepki alan bazı milletvekillerinin ve grup başkanvekillerinden bir kısmının aday gösterilmeyeceği kaydediliyor. 

AKP'de yürütülen çalışmalarda, bakanlar ve genel başkan yardımcıların durumları da masaya yatırıldı. Buna göre kulislerde, mevcutta milletvekili olmayan bazı genel başkan yardımcılarının aday gösterilebileceği, üç döneme takılan bazı isimlerin ise yeniden milletvekili olmayabileceği aktarılıyor. Deprem boyunca öne çıkan ve vatandaş tarafından sevilen bazı bakanların milletvekili adayı olarak gösterileceği konuşulurken, bazılarının seçim çevresinin değiştirilerek yeniden aday gösterilebileceği, bazı bakanların da aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor.

AKP ve MHP heyetinin bir süredir üzerinde çalıştığı listelerle ilgili yeni bir formül üzerinde duruluyor. Bu kapsamda, MHP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı bazı illerde, AKP listesiyle seçime girilip, MHP’li isimlerin yer alabileceği değerlendiriliyor. AKP kurmayları, “MHP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı iller var. Onun oyunun boşa gitmemesi için oralarda ortak listeyle seçime girip milletvekili çıkarılabilir. AKP Parti listesinden girip seçildikten sonra istifa edip MHP’ye geçebilir” dedi.