Abone Ol

AKP Kanalı 24 Fatih Erbakan'ın U Dönüşüne Hazırlıksız Yakalandı

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması, iktidara yakın medyayı hazırlıksız yakaladı. Fatih Erbakan'ı eleştiren bir haberi yayımladığı sırada Cumhur İttifakı’n katılma haberini alan 24 TV, haberi yarıda keserek "Erbakan'ın mirası Cumhur İttifakı'nda" ifadelerini kullandı.

AKP Kanalı 24 Fatih Erbakan'ın U Dönüşüne Hazırlıksız Yakalandı

Kanal, Yeniden Refah'ın ittifaka katılmasından dakikalar önce Erbakan'ı eleştiren bir haber yayınlandı. "Organize diploma operasyonu" başlık haberde, Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'ın Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvurunun "diploma eksikliği" nedeniyle reddedildiği hatırlatıldı.

Haberde Erbakan'ın diplomasıyla ilgili şu yorum yapıldı:

"Başvuruyu diplomasız yaptı. Daha sonra diploma teslim edildi ve Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza çalışmalarına başladı. Elbette politikanın içine doğan bir siyasetçinin bu kadar unutkan olmasını beklemek mümkün değil. O halde, eğer deyim yerindeyse bu işin içinde bir bit yeniği olmalı."

Haberde bu cümleler aktarıldıktan saniyeler sonra yayın yarıda kesildi ve haber sunucusu "Son dakika haberi var" diyerek Yeniden Refah'ın Cumhur İttifakı'na katıldığını duyurdu.

Kısa bir süre sonra haber "Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'yla beraber yol yürüme kararı aldı. Rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan'ın mirası, Milli Görüş cephesi safını Cumhur İttifakı'ndan yana belirlemiş oldu" cümleleriyle izleyicilere aktarıldı.

Haberin devamında ne vardı?

Kanalın yarıda kesilen haberinin devamında, Erbakan'ın AK Parti'den 20 milletvekili istediğinin iddia edildiği, kabul edilmeyince müstakil adaylık başvurusu yaptığı belirtiliyor. Haberde "Muhalefetin seçimden umudu kesince diploma konusunu açtığı" ifadeleri kullanılırken, Erbakan'ın da bu "operasyona" dahil olduğu ve diplomasını unutarak bu konuyu gündeme getirdiği iddia edildi.