Abone Ol

AKP Genel Merkezinde yumruk yumruğa kavga iddiası: Erdoğan çok kızacak

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'i genel merkezde ziyaret etti. İddiaya göre yaşanan tartışmada Aksu'nun yeğeni Kandemir'i darp etti.

AKP Genel Merkezinde yumruk yumruğa kavga iddiası: Erdoğan çok kızacak

Türkiye, 31 Mart seçimlerine doğru giderken Ankara kulisleri de kaynıyor. Siyasetin sıcak gündeminde ise adaylık konusunda kavga eden isimler var. Odatv'nin Ankara kulislerinden aktardığı bilgilere göre eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yeğeniyle birlikle AKP Genel Merkezi'ne giderek AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'i ziyaret etti.

Antalya ilçelerinden bir kişinin adaylık süreciyle ilgili yaşanan tartışmada odadan sesler yükseldi. Çıkan tartışmada Erkan Kandemir sesini yükseltince Abdülkadir Aksu'nun, Erkan Kandemir'i darp ettiği ve polislerin olaya müdahale ettiği öne sürüldü.

Abdülkadir Aksu'nun oğlu kendisini arayan Odatv muhabirine yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Aksu'nun oğlu, babasının şu an hasta olduğunu ve evde dinlendiğini söyledi.

İddiayı sormak için aradığımız AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise telefonlarını açmadı.

ABDÜLKADİR AKSU KİMDİR

Abdülkadir Aksu 12 Ekim 1944 Diyarbakır doğumlu. Eski Türkiye İçişleri Bakanı ve mevcut Vakıfbank yönetim kurulu üyesi.

59. Hükûmet'te İçişleri Bakanı ve TBMM 22. 23. ve 24. Dönem AK Parti İstanbul milletvekillerinden. Öncesinde 18. Dönem ve 20. Dönem'de ANAP Diyarbakır milletvekili, 21. Dönem'de Fazilet Partisi İstanbul milletvekili olmuştur. 47. Hükümetinde 2 yıl yine İçişleri Bakanlığı, 53. Hükümetinde Güneydoğu Anadolu Projesi’nden sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Cumhuriyet tarihinde Şükrü Kaya (4028 gün) ve Süleyman Soylu’dan (2468 gün) sonra en uzun süre (2446 gün) İçişleri Bakanlığı yapan üçüncü kişi.

ERKAN KANDEMİR KİMDİR

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İngiltere’de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kandemir, sonrasında University of London/King’s College Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katıldı.

Üniversite yıllarında Mühendislik Fakültesi Dernek Başkanlığı yaptı. Ak Parti’nin kuruluşuyla birlikte İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi. 3 senelik İl Başkanlığı görevi sonunda eğitim amacıyla yurtdışına çıktı.

2014 yılı Eylül ayında geldiği Başbakan Danışmanlığı görevinden sonra aynı yılın Ekim ayında Sağlık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti’den 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

AKP'nin 2018 yılında yapılan 6. Olağan büyük kongresinde MKYK üyesi ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. 24 Mart 2021 tarihinde yapılan 7. Olağan Büyük Kongre ile yeniden Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Erkan Kandemir evli ve üç çocuk babası.