Abone Ol

Akit'in Sivas katliamıyla ilgili o haberi nasıl yalan çıktı?

FOTO GALERİ- Akit gazetesinin dün manşetinden verdiği Sivas olayları ile ilgili '19 yıllık yalan' başlıklı haberinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Akit'in Sivas katliamıyla ilgili o haberi nasıl yalan çıktı?

Akit'ten şok fotoğraflar! Sivas'ta kimse yanarak ölmedi!

Akit gazetesinin dün manşetinden verdiği Sivas olayları ile ilgili '19 yıllık yalan' başlıklı haberinin baştan sona yalan olduğu ortaya çıktı.

Akit gazetesi dün manşetinden verdiği haberinde Sivas'ta ölenlerin yanarak değil kurşunlanarak öldüğünü ileri sürdü. Buna delil olarak da otopsi öncesi çekilmiş 2 kare fotoğraf yayınladı. Akit fotoğrafta yerde yatan kızın göğsünden kurşunlandığını ileri sürerek, bu iddiasını da haberine şöyle taşıdı;

" 2 Temmuz gecesi Numune Hastanesi Morgu'na getirilen genç kıza ait cesetteki kurşun yarası açıkça görülüyor. Hastane morgunun mermer zemininde yatan cesedin, sol göğüs bölgesinden, tam kalp hizasından vurulduğu, tişörtünde açılan delikten yukarı doğru şerit halinde kan boşaldığı belirtiliyor."

Akit gazetesinin söz konusu haberinin baştan sona  yalan bilgilerle dolu olduğu Rotahaber'in ulaştığı yeni fotoğraflarla ortaya çıktı.
Yeni Akit'in haberine fotoğraflı yalanlama

Yeni Akit'in dün yayınladığı fotoğrafların orjinalleri ortaya çıktı
Dün yayınladığı fotoğraflarla 'Madımak'ta ölenler kurşunla vuruldu' iddiasıyla ortaya çıkan Yeni Akit gazetesine yalanlama...
"GENÇ KIZI KALBİNDEN VURDULAR"

Yeni Akit haberinde katliamda yaşamını yitiren genç bir kıza ait fotoğraf karesini; "Üzerinde çarşaf bulunmayan cesedin sol göğüs bölgesinde ateşli silahla açılmış delik açıkça görülüyor. Alınan bilgiye göre kalbin hemen üzerinde ateşli silahla açılan yaradan bir miktar kanın baş bölgesine doğru sızdığı, muhtemelen genç kızın otel içerisinde merdiven gibi bir yerden çıkarken karşı istikametten açılan ateşle vurulduğu, sırt üstü düşmesi sonucu yer çekiminin etkisiyle kanın yukarı doğru akıp resimdeki ok hizasını oluşturduğu vurgulanıyor." şeklinde vermişti.

"KURŞUN YARASI DEĞİL SAÇ ÖRÜĞÜ"

Yeni Akit gazetesinin büyük ses getiren bu haberine 'Sesini Yitiren Sivas' isimli bir belgesel fotoğraf kitabı çıkaran Mehmet Özer'den yalanlama geldi. Özer fotoğrafların orjinallerini yayınlayarak, "Genç kız diye bahsedilen Belkıs Çakır'dır. Sol göğüs bölgesindeki tişörtündeki de kan izi değil saç örgüsüdür" dedi.

VATAN