Abone Ol

Akit yazarı: Abdullah Gül'ün Yeniden Dillendirilmesi Muhalefetin Acizliği

Yeni Akit yazarı Akif Bedir, 2023 seçimlerinde 6’lı masanın adayı olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isminin geçmesini değerlendirdi.

Akit yazarı: Abdullah Gül'ün Yeniden Dillendirilmesi Muhalefetin Acizliği

Yeni Akit yazarı Akif Bedir, 2023 seçimlerinde 6’lı masanın adayı olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isminin geçmesini değerlendirdi. Bedir, “2023 seçimlerine doğru son düzlüğe girilirken, Abdullah Gül isminin yeniden dillendirilmesi Erdoğan karşıtı bloğun acziyetinden başka bir şey değil” görüşünü dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı seçimlerine bir yıldan kısa bir süre kaldığını ve Ankara’da hareketli günler yaşandığını yazan Bedir, "İktidar ekonomiye yönelik önemli adımlar atarken, muhalefet kanadında pek çok isimden bahsedilse de, halen Cumhurbaşkanı adayı netleşmiş değil. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun altılı masanın Abdullah Gül’ün adaylığını garipsemeyeceğini ifade etmesi, yeni bir oyunun ayak sesleri mi diye düşündürdü beni. “ diye yazdı.

Gül’ün isminin yeniden dillendirilmesinin manidar olduğunu ifade eden Bedir, şöyle devam etti:  

"2023 seçimlerine doğru son düzlüğe girilirken, Abdullah Gül isminin yeniden dillendirilmesi Erdoğan karşıtı bloğun acziyetinden başka bir şey değildir. 

Gül isminin yeniden telaffuzu, altılı masanın siyasete yetmezliğinin oluşturduğu bunalımın göstergesidir. 

Gül isminin yeniden gündeme taşınması, altılı masada liderlik yetmezliğinin alenileşmesidir.

Gül isminin yeniden tekrar ısıtılması, altılı masada oluşturulamayan sinerjinin, üretilemeyen politikaların yansımasıdır.

Gül isminin yeniden zikredilmesi, altılı masadaki kifayetsizliği gören 'uluslararası karar vericiler'in arayış hareketliliğidir.

Gül isminin yeniden güncellenmesi, altılı masa tarafından daha baştan 'kazanamayacak aday' olarak ilan edilen Kılıçdaroğlu’nun isminin öne sürülerek, Meral Akşener’in Gül’e razı edilme gayretidir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın