Abone Ol

Akit yalanlara doymuyor: CHP Artvin’de ezanı yasaklamış!

Yeni Akit gazetesi, skandal bir habere imza attı. Akit, Artvin'de Mozart çalınmasını eleştirirken, ayrıca "ezanın yasaklandığını" da belirterek açıkça yalan bir haber yaptı.

Akit’in son yalanı: CHP Artvin’de ezanı yasaklamış!

Geçen dönem AKP yönetiminde olan Artvin'in Hopa ilçesi, 31 Mart yerel seçimleriyle beraber CHP'ye geçmişti.

CHP'nin Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ise, ilk iş olarak dikkat çeken bir adım atmıştı. CHP yönetimine geçen belediyenin hoparlörlerinden, sokakta yürüyen vatandaşlara klasik müzik dinlettirilirken, olay da sosyal medyada takdir toplamıştı.

SKANDAL HABER

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi ise, konuyla ilgili olarak skandal bir habere imza attı.

Akit, Artvin'de Mozart çalınmasını eleştirirken, ayrıca "ezanın yasaklandığını" da belirterek açıkça yalan bir haber yaptı.

Akit'te Muhammed Uzun imzalı haberde, "AK Parti’den CHP’ye geçen Artvin’de, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, ezanı yasaklayıp, belediye hoparlöründen Mozart çaldırdı" ifadeleri kullanılırken, provakatif haber sosyal medyanın da tepkisini çekti.

Haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Gazetemiz Akit’in seçimden günler önce ‘yıkım ekibi’ olarak dikkat çektiği Zillet İttifakı, ele geçirdiği belediyelerde, milli-manevi değerleri yıkıp yakmaya başladı bile. Bazı belediye başkanları, seçimlerde kendilerine destek veren FETÖ’cülere ve PKK’lılara diyet borcunun ödemek için kolları sıvarken, bazı belediyeler ise ezan, bayrak ve muhacir düşmanlıklarını gözler önüne serdi."

Öte yandan, Akit, haberinde, diğer CHP'li adaylar için de yalan ifadeler kullanmaktan çekinmedi. .

İşte Akit'in o haberi:

Akit yalanlara doymuyor: CHP Artvin’de ezanı yasaklamış! - Resim: 1

Akit yalanlara doymuyor: CHP Artvin’de ezanı yasaklamış! - Resim: 2