Abone Ol

Akit TV spikerine şok taciz suçlaması

Medyafaresi.com özel haberi- Gazeteci ve İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Leyla Liman Oruç, AKİT TV spikeri Yusuf Ozan Demir tarafından taciz edildiğini ve karşılık vermediği için tv ekranında Fetöcü ilan edildiğini iddia ederek savcılığa şikayette bulundu.

Akit TV spikerine şok taciz suçlaması

Akit TV’de geçtiğimiz günlerde Ana Haber Bülteninde yayınlanan ve Leyla Liman Oruç’u Fetö üyesi ve sözcüsü gibi lanse eden Akit Tv Spikeri ve editörü Yusuf Ozan Demir iddialara göre büyük bir skandala imza atmış.

AKİT TV spikeri Yusuf Ozan Demir, “İP BİR FETÖ LAĞIMIDIR” başlıklı haberiyle Antalyalı gazeteci Leyla Liman Oruç’u alenen terör örgütü Fetö’nün sözcüsü ilan etti. Haberde hiçbir belge olmamasına rağmen Leyla Liman Oruç’a ağır hakaretler yağdıran Demir’in iftira haberinin altında yatan gerçek ise kısa sürede anlaşıldı.

İddiaya göre, Yusuf Ozan Demir, kendisi de evli olmasına rağmen iki çocuk annesi Leyla Liman Oruç’a sosyal medya hesabı facebook üzerinden sarkıntılık etmişti. Söz konusu taciz karşısında Yusuf Ozan Demir’i sosyal medyada engelleyen Leyla Liman Oruç, milletvekili aday adayı olduktan hemen sonra ikinci bir şokla karşı karşıya kaldı.

Akit TV'deki hakaret ve iftira içerikli haberi gören Leyla Liman Oruç, Yusuf Ozan Demir ve Akit TV’den şikayetçi oldu. Hem medya aracılığıyla iftira hem de taciz iddialarını savcılığa taşıyan Leyla Liman Oruç, Demir’den maddi ve manevi şikayetçi oldu.

Akit TV ekranlarında önüne geleni Fetöcü ilan eden Yusuf Ozan Demir’in iftira, hakaret ve taciz suçlamasıyla ilgili ne tür bir savunma yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Öte yandan Leyla Liman Oruç, söz konusu taciz mesajlarını da savcılığa sundu.

Şimdi Akit TV yöneticileri ve kamuoyunun bu çirkin iddia ve tacizler karşısında vereceği tepki merak konusu oldu.

İŞTE LEYLA LİMAN ORUÇ'UN SAVCILIĞA VERDİĞİ ŞİKAYET DİLEKÇESİ..

ŞİKAYET-SUÇ İHBARI

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA


ŞİKAYETCİ        : LEYLA LİMAN ORUÇ

                           ANTALYA


SÜPHELİLER  : 1- Yusuf Ozan DEMİR

                             Akit TV’nin Editör ve Haber Spikeri

                             AKİT TV Dereboyu Cad. No. 65 Halkalı

                             Küçükçekmece-İSTANBUL

                             İSTANBUL GSM no 0 544 ……….


                       2- AKİT TV Yetkilileri

          AKİT TV Dereboyu Cad. No. 65 Halkalı Küçükçekmece-İSTANBUL


SUÇ                : BASIN YAYIN YOLUYLA HAKARET VE İFTİRA


AÇIKLAMA:

Akit TV’nin 07.05.2018 tarihli 19.30 ana haber bülteninde yayınlanan şüpheli Yusuf Ozan Demir imzalı asılsız ve hiçbir dayanağı olmayan ‘’FETHULLAH GÜLEN CEMAATİNİN MİKROFONU LEYLA LİMAN ORUÇ’’ şeklinde kişilik haklarıma saldırıda bulunularak, kamuoyunda beni ve Partimi küçük düşürmeye yönelik çirkin haberle şahsıma hakaret edilerek iftirada bulunulmuştur.

Şüpheli Yusuf Ozan Demir bir süredir facebook’ un özel mesaj bölümünden taciz yazıları ve talepleri göndermekte olup iftirada bulunmasının sebebi de taciz talep ve yazılarına cevap vermememdir. Şüpheli Yusuf Ozan Demir’in şahsıma yolladığı mesajlardan bazıları şu şekildedir : (ekte sunuyorum)


‘’Leyla Hanım sempatik buluyorum sizi fikirlerimiz farklı olsa da’’
‘’Ah şimdi haber yazıyor olmasaydım Leyla Hanım o gemide bende olsaydım, ama maalesef’’
‘’Leyla Hanım şu gülen fotonuzu dolabıma yapıştırabilirmiyim’’
‘’Size resimlerinizde kahkaha yakışmış, siz fotojeniksiniz ama bu resminiz çok farklı olmuş’’ ( burada sosyal basında çıkan haber görüntülerimden bazılarını kast ediliyor )
‘’Keşke bir kız beni kaçırsa’’ ( şahsıma defalarca yolladığı facebook mesajlarında kalp ikonları mevcuttur )

Şüpheli kasten şahsıma bu denli asılsız ve de çirkin bir iftirada bulunmuş olup maksadı şahsımı kullanarak mensubu bulunduğum İYİ PARTİ’ yıpratma gayretidir. Haber içeriğine bakıldığında dayanak olarak sandıklarda hile yapılabileceğini, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirtmemdir.


İddia edildiğinin aksine benim aşağılık FETÖ Terör örgütü ile bir ilgim alakam yoktur, bu çirkin iftira IYI PARTİ‘den Antalya milletvekili aday adaylığımı açıklamamdan sonra vuku bulmuş olup gerçek amaç ortadadır.


Şüphelinin imzası bulunan haber incelendiğinde kasten ve planlı bir şekilde iftira edildiği sabittir. Bu şekildeki uydurma haberin Ülke genelinde yayın yapan bir televizyonda yayınlanmasına izin veren TV Yetkilileri de suçlara iştirak etmişlerdir. Bu nedenle şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak uygun görülecek en ağır şekilde cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ediyorum. (Haber içeriği CD’yi ekte sunuyorum)


SONUÇ-İSTEM : Yukarıda arz ettiğim nedenlerle, şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak atılı suçlardan haklarında kamu davası açılmasını ve suçların mağduru olarak neticeden tarafıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 09.05.2018

Şikayetçi-Mağdur

Leyla Liman ORUÇ

İŞTE SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNE EKLENEN, AKİT TV SPİKERİNİN O MESAJLARI

Akit TV spikerine şok taciz suçlaması - Resim: 1

Akit TV spikerine şok taciz suçlaması - Resim: 2

Akit TV spikerine şok taciz suçlaması - Resim: 3

Medyafaresi.com