Abone Ol

Akit: O haberi refleksle yaptık, özür dileriz

Yeni Akit gazetesi, bugün sabah saatlerinde Nişantaşı'nda bir patlama olduğunu duyurmuş ancak patlama iddiası Vasip Şahin tarafından yalanlanmıştı.

Akit: O haberi refleksle yaptık, özür dileriz

Akit gazetesi, Nişantaşı'nda patlama haberi ile ilgili sert sözler kullanarak özür diledi.

Akit'ten yapılan açıklama şöyle:

İstanbul Beyoğlu'nda saat 11.00 sularında meydana gelen patlamanın ardından, bazı haber siteleri ile sosyal medyada Nişantaşı ve Kadıköy'de de bir patlama olduğu yönünde haberler yayınlandı.

Taksim'deki patlamanın da etkisiyle oluşan kargaşa ortamında, bir başka saldırının olduğu iddiası haber değeri olan bir olaydı. Biz de kesin olmamakla birlikte birçok haber sitesinde de yer aldığı için bu durumu, "Nişantaşı'nda da patlama oldu iddiası" şeklinde haberleştirdik. Zira gerçekten de böyle bir patlamanın olmuş olabileceği ihtimali vardı. Ancak kesin olmadığı için bu haberi 'iddia' şeklinde servis ettik.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra, bu iddialara dair herhangi bir doğrulama gelmedi.

VALİ DE UYARINCA...

İstanbul Valisi Vasip Şahin de bir açıklama yaparak vatandaşlardan bu iddialara rağbet etmemelerini istedi. Bunun üzerine biz de haberi kaldırdık ve Vali Şahin'in açıklamalarıyla birlikte sosyal medya üzerinden yapılan alçaklığı haberleştirdik.

HAYSİZYETSİZLER!

Haberi düzeltmemize ve doğru bilgiyi okuyucularımıza tüm detaylarıyla aktarmamıza rağmen; ODA TV, Sözcü, Sol, Evrensel ve onların peşine takılan terörist sevici bültenler bizi hedef gösterip kurumumuzu karalamaya çalıştılar.

Bu haysiyetsizlere soruyoruz; biz sehven bir haber yayınladık, doğru bilgi gelince anında haberi kaldırıp hatamızı düzelttik, peki ya siz?

Akit: O haberi refleksle yaptık, özür dileriz - Resim: 1

Her gün onlarca yalan habere imza atan, teröristleri savunan, terör örgütü PKK'yı şirin göstermek için bir taraflarını yırtan, bombalı saldırıda şehit olanları başörtülü-başörtüsüz diye ayıracak kadar alçaklaşan siz değil misiniz?

ÖZÜR DİLERİZ

Gündemdeki anlık gelişmelerin etkisiyle internet medyasındaki tüm mecraların yapabileceği bir hatayı biz de yaptık. Fakat istemeyerek (editör hatası ile) yaptığımız bu hatayı en kısa sürede telafi ettik. Geçici süreliğine sehven yanlış bilgi verdiğimiz için tüm okuyucularımızdan ve kamuoyundan özür diliyoruz.

Konuyla ilgili diğer haberlerimizi aşağıda istifadelerinize sunarken, Akit'i hedef alan alçakları da azıcık 'onurlu olmaya' davet ediyoruz!