Abone Ol

Akit: Kösem'de bol bol yatak ve fitne fücur olacak

Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu, bugünkü köşesinde Muhteşem Yüzyıl Kösem'e eleştiri yağdırdı.

Akit: Kösem'de bol bol yatak ve fitne fücur olacak

İŞTE BAHADIROĞLU'NUN O YAZISI:

“Muhteşem Yüzyıl” isimli dizi, “dizici camia”da yoğun ilgi görünce, aynı serlevha ile başka bir dizi çekip ekrana sürdüler: “Muhteşem Yüzyıl- Kösem”…

İlk bölümünde gördük ki, bu da aynı yaklaşımla yapılmış: Bunda da bol bol yatak sahneleri, aşk-meşk işleri, fitne-fücür, alavere-dalavere, şiddet ve cinayet olacak! Yani “tarihe sadakat” endişesi taşımayacak.

“Muhteşem Yüzyıl”da Kanuni, Hürrem Sultan ve daha nice devasa devlet adamları kirletilmişti. Şimdikinde Sultan I. Ahmed, VI. Murad, Mahpeyker Kösem Sultan, Turhan Sultan ve daha niceleri kirletiliyor…

“Sadece bir dizi” demeyin: “Muhteşem Yüzyıl”ı “tarih” niyetine seyredipKanuni ile Hürrem Sultan’a sevgi besleyen bir Allah’ın kulu var mı?

“Etkili olduğuna göre, dizi olarak başarılı” diyeceksiniz, doğrudur. Ama bir de madalyonun öteki yüzü var: Etkili uyuşturucu madde satıcılarını da“başarılı” mı sayacağız? O zaman Ankara Garı’ndaki terör saldırısı ileParis’teki terör saldırısı da “başarılı” demektir! Zararlı işlerde “başarı” ne kadar büyükse, zararı o nisbette büyük olur. Telafisi daha da zorlaşır.

Öte yandan, “başarı” kelimesi faydalı işler için kullanılır. Bu bağlamda“Muhteşem Yüzyıl”ın başarısı, benim açımdan “başarı” değil, toplumsal köklerimizi “tahrip”tir! Kaldı ki, “başarı hırsı” kimseye tarihin en parlak dönemlerini karalama hakkı vermez.

Millete, kirli bir geçmişe sahip olduğunu telkin etmek, milletin geleceğine kast etmek anlamı taşır!

Bu tür dizileri “gerçek tarih” olarak kabul edenler bilmelidirler ki, tarihimizi inşa eden muhteşem insanlara atılan iftiralara ortak olmaktadırlar. Bunun ise vebali büyüktür.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ