Abone Ol

Akit: Erdoğan Gezici'leri Beştepe'de ağırlamalı!

Yeni Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, 1 Kasım öncesinde yaşananlara sünger çekilmesi ve Gezi eylemlerinde atif rol üstlenen isimlerin ‘Ak Saray’da ağırlanması çağrısında bulundu.

Akit: Erdoğan Gezici'leri Beştepe'de ağırlamalı!

1 Kasım öncesinde yazı, konuşma, çizgiyle işlenen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ‘suç’lara af getirilmesini öneren Karahasanoğlu, “Teklifim; 1 Kasım öncesine bir sünger çekilmesi.. 1 Kasım’dan sonraki tüm hakaretlere ise.. Kanunların en tavizsiz şekilde uygulanması..” dedi.

Açıklamaları biraz sert kaçmış olabilir’
‘Erdoğan, Gezi’cileri Beştepe’de ağırlamalı!’başlıklı bugünkü yazısında, Gezi eylemleri sürecinde Erdoğan’ın eylemcilere yönelik sert açıklamalarının ‘o bölgenin insanı’ olmasından kaynaklanabileceği varsayımında bulunan Karahasanoğlu, şöyle devam etti: “Bölgeyi bilen… Orada yıllarını geçiren bir siyasetçiye karşı.. En acımasız şekilde, en haksız noktadan, en ağır saldırılar söz konusu olunca.. Saldırıların hedefindeki kişi de.. Arkada yatan gerçekleri gördüğü için.. Olaylara karışanlar hakkındaki açıklamaları, biraz sert kaçmış olabilir.”

Göstericileri Beştepe’de ağırlamalı
Gezi eylemlerinin üzerinden iki yıldan fazla bir süre geçtiğine dikakt çeken Yeni Akit yazarı, “Benim bir önerim var.. Tayyip Erdoğan.. Kasımpaşa’dan çıkan bir Cumhurbaşkanı olarak. Gezi olaylarına kaynaklık eden Taksim’deki Gezi Parkı’nı da, o bölgeyi de en iyi bilen; devletin en tepe noktasındaki bir kişi olarak. Gezi olaylarında aktif rol üstlenen isimleri, olaylara karışan sıradan göstericileri.. Beştepe’de ağırlamalı” ifadelerini kullandı.

Teklifim; 1 Kasım öncesine bir sünger çekilmesi
Karahasanoğlu, bu önerisinin gerekçelerini ise şöyle sıraladı:“Olayların ilk günlerinde.. Gece 04.00’lere kadar onların temsilcilerini büyük bir sabırla dinlediği gibi.. Olayların üzerinden iki yıl geçtikten sonra.. Şimdi yeniden dinlemeli. Kendisi de, olayların arka planındaki gerçekleri, o insanlarımıza anlatmalı.. 2013 Haziran’ında da anlattığı.. Ama olayın sıcaklığı sebebi ile karşısındaki insanların anlamak istemediği.. Yaşadığımız süreç içersinde hepsi bire bir ispatlanan.. Uluslararası oyunları aktarmalı..”

“Cumhurbaşkanı’mızdan gelecek böyle bir davet. Böyle bir buluşma.. Toplumsal uzlaşmaya da, büyük katkı sağlayacaktır..” diyen Karahasanoğlu’nun ikinci önerisiyse,yazı, konuşma ve çizgiyle işlenen ‘Erdoğan’a hakaret’ suçlamalarına af getirilmesi oldu.

Yeni Akit yazarı, “Teklifim; 1 Kasım öncesine bir sünger çekilmesi.. 1 Kasım’dan sonraki tüm hakaretlere ise.. Kanunların en tavizsiz şekilde uygulanması” dedi.