Abone Ol

Akın Öztürk'ün önünü açmak için 5 general tutuklandı!

Darbenin başındaki en rütbeli komutan olarak bilinen Orgeneral Akın Öztürk'ün kuvvet komutanı olması ve önünün açılması için tutuklamalar oldu.

Akın Öztürk'ün önünü açmak için 5 general tutuklandı!

15 Temmuz FETÖ askeri darbesinin kritik isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün önünü açmak için Fethullahçı Terör Örgütü harekete geçti ve 5 generali Balyoz kumpasıyla tutuklattı. Önündeki komutanlar tasfiye edilince Orgeneral Öztürk, kuvvet komutanı oldu.

Aydınlık'ın haberine göre; Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı olması gereken Orgeneral Bilgin Balanlı Balyoz operasyonlarıyla tutuklandı. Yerine Orgeneral Mehmet Erten geldi. Ardından kıdem ve sicil sırasına göre Orgenaral Abidin Ünal olması gerekirken Org. Akın Öztürk komutan yapıldı.

Öztürk'ün HKK olmasında Balyoz kumpasının rol oynadığı kaydeden emekli bir havacı general, Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı yapılmasının öyküsünü şöyle anlattı:

"Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Bilgin Balanlı olacaktı. Ama FETÖ balyoz tertibiyle Bilgin Balanlı'yı hapse attı. Arkasından Org. Mehmet Erten Hava Kuvvetleri Komutanı yapıldı. Bu hamle ile Akın Öztürk'ün önü açıldı. Arkasından ne olur ne olmaz diye Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Korgeneral Ziya Gürel de tutuklandı. Arkasından Rıdvan Ulugüler ve Turgut Atman hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Hava Kuvvetleri'ne tek hakim olmak için korgenerallik için sırası gelen tümgeneralleri de hedef aldılar"

İşte o komutanlar;

Akın Öztürk'ün önünü açmak için 5 general tutuklandı! - Resim: 1

ABİDİN ÜNAL OLMALIYDI

Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da teamüllere aykırı olduğunu vurgulayan havacı general, "Kıdem ile sicil sırasına göre, Org. Abidin Ünal Hava Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. Ama teamüllerin aksine Org. Akın Öztürk yapıldı. Eğer, Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olsaydı Org. Akın Öztürk'ün de emekliliği gündeme gelecekti. Org. Abidin Ünal, Akın Öztürk'ün görev süresi dolmasından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Bugün yaşananlar sürpriz değil. Ergenekon, Balyoz tertiplerinde hükümete FETÖ yol gösterdiği için bunlar oldu" diye konuştu.