Abone Ol

Son dakika haberi: Akif Beki: Reza Zarrab itirafçı olacak!

Hürriyet yazarı Akif Beki, "Miami tatili gerçeği kamufle etmek içindi, Sarraf itirafçı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Akif Beki: Reza Zarrab itirafçı olacak!

Hürriyet yazarı Akif Beki, Türkiye’deki 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi olan Rıza Sarraf'ın, ABD'de tutuklanmasıyla ilgili üretilen 'senaryoları' değerlendirdi.

"Senaryolar muhtelif. Bilerek gitti diyen de var, gafil avlandı diyen de. Önden anlaşmıştı diyen de var; tersi pis bir savcıya düştü, eninde sonunda anlaşıp ortaklarını satmaya mecbur kalacak diyen de. İster ayaklarıyla teslim olduğunu ister bilmeden kendisini ele verdiğini söylesin. Baskıya dayanamayıp çözüleceği öngörüsünde ihtilaf yok, senaryolar bu sonda birleşiyor" ifadelerini kullanan Beki, şöyle yazdı:

ANLAŞIP GİTTİ

"Sert ama daha gerçekçi olanına gelelim. Reza Zarrab saflığının kurbanı olmadı. Her şey baştan ayarlanmıştı. Ailece tatil fotoğrafı, gerçeği kamufle etmek içindi. Daha Türkiye’deyken Zarrab’la temas kurdu FBI, soruşturmayı ve onu bekleyen tehlikeyi anlattı, nereye giderse gitsin yakayı sıyıramayacağını söyledi, işbirliği teklif etti, ölümü gösterip sıtmaya razı ederek kafaladı, güzellikle itirafçı olmaya ikna etti. Kurtulmanın tek bir yolu vardı, Zarrab da onu seçti. Anlaşıp gitti."