Abone Ol

Akif Beki: Berat Albayrak'ın Kitabı Bir İntikam Şaheseri Olacak

Akif Beki, Sadık Albayrak'ın Berat Albayrak'ın yeri yerinden oynatacak bir kitap yazdığını ve adının, 'At izi it izi' gibi bir şey olabileceğini dediğini aktardı.

Akif Beki: Berat Albayrak'ın Kitabı Bir İntikam Şaheseri Olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanlarından Karar gazetesi yazarı Akif Beki, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkındaki "Berat Bey'in 'dolar' mesajı kime?" yazısı

Bugünkü yazısında Berat Albayrak'ın yazacağı kitabında doların yükselişi üzerinden bilinmeyen bazı gerçeklerin anlatılacağının ifade edildiğini aktaran Akif Beki, "Bir intikam şaheseri olacak yani. Kim mi söylüyor? Albayrak’ın babası Sadık Albayrak. Derdi birilerinin kulağına kar suyu kaçırmak mıdır, artık nedirse, bu tehditkar detayları da tellal takımından bir ulak vasıtasıyla adresine ulaştırıyor. ‘Duymayan kalmasın’ der gibi" dedi.

Akif Beki'nin Berat Albayrak yazısı şöyle:

"Berat Albayrak, yeri yerinden oynatacak bir kitap yazıyormuş. Adı, "At izi it izi" gibi bir şey olabilirmiş.

Ayrıca “yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayan” bir kitle varmış. Ve bunlar, ilk günden beri Albayrak’a düşmanlık ediyorlarmış. Kitap, onların ipliğini de pazara çıkaracakmış.

Bir intikam şaheseri olacak yani.

Kim mi söylüyor? Albayrak’ın babası Sadık Albayrak. Derdi birilerinin kulağına kar suyu kaçırmak mıdır, artık nedirse, bu tehditkar detayları da tellal takımından bir ulak vasıtasıyla adresine ulaştırıyor. ‘Duymayan kalmasın’ der gibi.

Gerçi memleketin kasasının teslim edildiği bir yetişkin adına niye ikide bir babası konuşur, anlamış değilim.
Ama Sadık Bey kalem erbabıdır, içeriğine hakimiyetinden de belli ki kitabın yazımına yardım ediyor.

Zamanlama da çok manidar. Müjdeyi vermek için doların 10 liraya dayanmasını bekledi. Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından ayrılışının da birinci yıl dönümünü seçti.

Berat Bey olsa plansız bir çakışmaya ihtimal vermez, komployu yapıştırırdı hemen: Bu kadar denk gelmeleri tesadüf mü yani, hadi canım, külahıma anlatın siz onu(!)

O gittiğinden beri at izi it izine karışık, Hakla batılı ayırmak da hala zor.

Yetmezmiş gibi, şimdi mesajı alan birilerinin ödü de bir şeylerine karışmıştır. Her kimse o “yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayan”lar, onlar işte.

Kitap yayınlanmazsa izleri ayırmayı nihayet başardılar demektir.

Berat Bey’in veda notunda belirttiği üzere, Mevla sonlarını hayreylesin."