Abone Ol

Akdeniz Üniversitesi'nde erotik kaset operasyonu

AKDENİZ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin uygunsuz görüntülerini çekip, bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddia edilen üniversite personeli 4 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi'nde erotik kaset operasyonu

Geçen haziran ayında ’Paralel yapı’nın, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmak için dönemin Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin genç bir kadınla olan görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edilmişti. Bu iddialarla ilgili soruşturma sürerken, 12 Kasım’da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle, görev süresinin bitimine 6 ay kala YÖK tarafından görevden alındı. AÜ Rektörlüğü’ne 2008 yılında atanan ve 7 yıldır bu görevi sürdüren 57 yaşındaki Prof. Dr. Kurtcephe’nin yerine, AÜ Hastanesi eski başhekimi ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal vekaleten atandı.

O KADIN DA GÖZALTINDA

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Prof. Dr. Kurtcephe’nin uygunsuz görüntülerinin elde edilmesine yönelik soruşturma kapsamında bu sabah operasyon başlattı. Üniversite personeli 4 kişi, görevleri başında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Prof. Dr. Kurtcephe’nin görüntülerinde yer alan ve memur kadrosuna atanan kadın S.A. ile buluşmaya lojmanında aracılık yapan A.Ü., Döner Sermaye İşletme Müdürü H.D.’nin de bulunduğu belirtildi.


ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) eski rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin uygunsuz görüntülerini çekip, bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddia edilen 4 üniversite personelinin gözaltına alınmasından sonra, üniversite yönetimi yazılı açıklama yaptı. AÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemizde 15 Aralık 2015 tarihinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında 4 çalışanımız ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınmıştır. Olayın adli makamlara intikal etmesi nedeniyle konu rektörlüğümüzce yakından takip edilmekte olup ilgili makamlardan tarafımıza bilgi verilmesi durumunda konu ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacaktır."