Abone Ol

Akbelen Ormanlarına Mahkeme Kararına Rağmen İş Makineleri Girdi

Ağaç kesimine karşı bölge halkının nöbet eylemi başlattığı Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda, yürütmeyi durdurma kararına rağmen YK Enerji'nin yeni bir maden sahası açma çalışması yürüttüğü öğrenildi.

Akbelen Ormanlarına Mahkeme Kararına Rağmen İş Makineleri Girdi

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi sınırları içinde, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji)’nin, Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen yeni bir maden sahası açma çalışması yürüttüğü ortaya çıktı.

27 Ağustos Cuma günü sabah saat 04.30 sıralarında Akbelen Ormanı’nda nöbet tutan bölge halkı, kırıcı, kepçe ve kamyon sesleri ile uyandı. Araçları ile alanı kontrol etmeye giden bölge halkı ve yaşam savunucuları, İkizköy mezarlığının arkasındaki tepede YK Enerji’nin iş makinelerinin çalıştığını, alanda hafriyat veya kömür çıkarma çalışması yapıldığını tespit etti.

Yaşanan olay görüntülenirken, görüntüler İkizköy Çevre Komitesi’nin sosyal medya hesabından yayınlandı.

Kazı ve hafriyat-kömür taşıma çalışması yapılan alanda bir arkeolojik kazı alanı olduğu, alanda yapılacak her tür faaliyetin ise Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı ile durdurulduğu öğrenildi.

AVUKAT CANGI: VALİLİĞİN DERHAL MÜDAHALE ETMESİ GEREKİYOR

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, konuyla ilgili açıklama yapan İkizköy KARDOK Derneği vekillerinden avukat Arif Ali Cangı, Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi'nde sahadaki maden işletme faaliyetinin ve bu sahadaki konveyör bant inşası faaliyetinin ÇED sürecine tâbi tutulması talebiyle açılan davanın devam ettiğini belirtti.