Abone Ol

AK Parti'ye yakın isimden uyarı: Tam da 2019 seçimleri öncesi...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kuzey Irak referandumuna verilen tepki üzerinden AK Parti'yi uyaran bir yazı kaleme aldı. Verilen tepkinin dozunun kaçması halinde AK Parti'nin Kürt seçmeni elinden kaçıracağını söyledi.

AK Parti'ye yakın isim: Tam da 2019 seçimleri öncesi...

Bağımsız Kürdistan referandumunun ardından Türkiye'nin tavrı konusunda farklı eleştiriler yapılırken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında referandum sonrası ortaya çıkan tablo üzerinden AK Parti hükümetini uyaran 3 maddelik bir değerlendirme yaptı.

Irak, Suriye, Türkiye ve İran’daki Kürtlerde ortak bir payda oluşturduğuna dikkat çeken Selvi, 'Bağımsız Kürdistan' referandumuna karşı çıkarken Kürt düşmanlığına götürecek söylemlerden kaçınmak gerektiğini ifade ediyor.

Selvi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti teşkilatına her fırsatta çok kritik olarak uyarılarda bulunduğu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı uyarı ise oldukça dikkat çekici.

AK Parti'nin ciddi bir Kürt seçmene sahip olduğunu hatırlatan Selvi, Barzani'ye gösterilen tepkinin dozunun kaçması halinde, AK Parti'ye oy veren Kürt seçmenlerinden bir kısmının Hüda Par'a bir kısmının ise HDP'ye kayabileceği uyarısında bulunarak "Aman dikkat" diyor.

İşte Selvi'nin yazından öne çıkan o bölüm:

... KÜRTLERE ÖZEN GÖSTERİLMELİ

ABD’nin Irak ve Suriye planları dikkate alınmadan, faturanın Türkiye’ye kesilmesi haksızlık olur. Devletin bekası söz konusu olduğunda elbette ki yaptırımlar dahil olmak üzere birtakım önlemler alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duruşunu önemsemekle birlikte birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum.

1- Barzani’nin bağımsızlık referandumu Irak, Suriye, Türkiye ve İran’daki Kürtlerde ortak bir payda oluşturdu.

2- Bağımsızlık referandumuna karşı çıkarken işi “Kürt düşmanlığı”na götürecek söylemlerden kaçınmak gerekiyor.

3- AK Parti, ciddi bir Kürt seçmene sahip. Barzani’ye gösterilen tepkinin dozu kaçarsa, muhafazakâr Kürtleri Hüda Par’a, seküler Kürtleri HDP’ye kaptırabilir. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aman dikkat.

Şimdiye kadar referandumu tartıştık, bundan sonra bağımsızlık ilan edilecek mi edilmeyecek mi onu konuşacağız. Demem o ki, bugünkü noktaya bir günde gelinmedi.