Abone Ol

AK Partili Tosun enflasyon Sözlerinde Geri Adım Attı

Geçtiğimiz günlerde Habertürk ekranlarında "ABD'de, Almanya'da yüzde 150'lik enflasyon var" diyen Resul Tosun, Tv100'deki Sağlı Sollu programında geri adım attı.

AK Partili Tosun Enflasyon Sözlerinde Geri Adım Attı

Eski AK Parti milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun Habertürk canlı yayında, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının doğal olduğunu savunarak Türkiye'deki enflasyonu ABD ve Almanya'nın yaşadığı enflasyonla karşılaştırmış, 'ABD'de, Almanya'da yüzde 150'lik enflasyon var' iddiasında bulunmuştu. Tosun, TV100'de deneyimli gazeteci Kerem Kırçuval'ın hazırlayıp sunduğu Sağlı Sollu programında yeni açıklamada bulundu.

Programda Kırçuval, "Resul beyin en çok sevdiği konu ekonomi. Bütün hafta neredeyse enflasyon tahmini konuşuldu. Almanya ve ABD'de yüzde 150 enflasyon olduğunu söylemişti." diyerek sözü Tosun'a bıraktı.

Tosun gülerek sözlerine açıklık getirdi, "bir televizyon kanalında konu açıldı ekonomiden. Amerika'dan son yılın en büyük enflasyonu, yüzde 1-2'lerden yüzde 8'e çıkmış. Bakın 2-3 katı." dedi.

Kırçuval araya girerek, "Evlerden uzak" diye Tosun'a takıldı.

Tosun Habertürk'teki sözlerini hatırlatarak, "Almanya'da son 25 yılın en yüksek enflasyonu olmuş yüzde 2'den yüzde 5'e çıkmış. Orada Nagehan'a (Nagehan Alçı) bir şey geldi, 'yüzde 6 olmuş' dedi. 2 misli olmuş, 2'ye katlanmış. İtalya'da elektiriğe yüzde 247 zam gelmiş. Almanya'da doğalgaza... Tabi oradaki enflasyon yerine pahalılık dememiz gerekirken, enflasyon yüzde 150 olmuş, Avrupa'da, Amerika'da böyle... Tabiki bizde normal şeklinde" konuştuğunu dile getirdi.

O programdaki sözlerinden geri adım atan Tosun, "Yani ekonomist olmayan insanın böyle ekonomik konulara kendi deyimleri ile girdiği zaman bazen gülünç duruma düşüyor demek ki." ifadelerini kullandı.

 LEHTE Mİ ALEYHTE Mİ ANLAYAMADIM

Tosun konuşmasının devamında, "Önce bir haber sitesinde gördüm benim konuşmamı vermiş, lehte mi aleyhte mi anlayamadım. Sonra Twitter'daki fırtınayı gördüm bizi 'ti'ye almışlar. Haklarıdır yani ne olacak?" dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin araya girerek, "Hepsi bu sistem yüzüden? Cumhurbaşkanlığı sistemi yüzünden" dedi.

Tosun'un dalgınlığına geldi ve "Evet hepsi bu sistem yüzünden." ifadelerini kullandı.

Erkin ise konuşmasının devamında, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sizi ekonomist de yaptı, bu sistem mahvetti hepimizi. CHP yüzünden, İsmet Paşa yüzünden..." dedi stüdyoda gülüşmeler oldu.

İşte o anlar...