Abone Ol

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmanın bedeli 3 Bin TL!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 12 Haziran seçimleri öncesi partiden milletvekili aday adayı olmak isteyenler için gerekli şartları açıkladı.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmanın bedeli 3 Bin TL!

Çelik, erkek adaylardan 3 bin TL, kadın adaylardan bin 500 TL aidat alınacağını, engelli adaylardan ise ücret alınmayacağını söyledi.

AKP Genel Merkezi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısının ardından Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu. Toplantının tek gündem maddesinin 12 Haziran’da yapılacak genel seçim olduğunu ifade eden Çelik şunları kaydetti:

"Seçimlerle ilgili partimizi ilgilendiren bir dizi karar alınmıştır. Tüm seçim çevrelerinde AK Parti’nin seçime iştirak etmesine, parti adaylarını tespiti ve sıralamasında merkez yoklama usülü uygulanmasına,

Aday adaylık başvuru başlangıç tarihinin 7.3.2011 yani Pazartesi günü ve bitiş tarihinin 14.3.2011 saat 17.00 olarak belirlenmesine -yani toplam aday adaylığına müracat edecekler için 7 gün sürecektir-, Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunun doğrudan genel merkezdeki ilgili birime veya il başkanlıklarına bizzat yapılmasına,

Milletvekili aday adaylarından alınacak özel aidat miktarının erkek adaylar için 3 bin TL, kadın aday adayları için bin 500 tl olmasına ve engellik hallerine belirleyen aday adaylarından ise hiç bir ücret alınmamasına karar verilmiştir.

Tüm seçim çevrelerinde milletvekili aday listelerinin belirlenmesine aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanmasına veya aday listelerinde boşalma olması halinde boşalan sıranın doldurulmasına dair MKYK’ya ait yetkinin tüzüğümüzün 152. Madde uyarınaca MYK’ya devredilmesine, YSK tarafından yayınlanacak seçim takvimi kapsaımnda ve genel olarak seçimle ilgili konulada MKYK yetkisine giren tüm iş ve işlemler hakkında tüm karar yetkisinin tüzüğümüzün 152 maddesi uyarınaca MYK’ya devredilmesine YSK tarafından ilan edilen seçim takviminde belirlenen seçim iş ve işlemleriyle ilgili olarak partimiz adına yapılacak tüm bildirimleri birlikte veya ayrı ayrı yapmak üzere genel merkez seçim işleri başkanlığıyla genel sekreterliğin yetkili kılınmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

Çelik ayrıca 8 Mart Salı günü parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısının gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.