Abone Ol

AK Parti’de faturalar il başkanlarına kesildi!

CHP’nin 1979 yılından sonra ilk kez Türkiye genelinde birinci olduğu 2024 seçimlerden sonra AK Parti’de faturalar il başkanlarına çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olan Beyoğlu ve Üsküdar’ın kaybedilmesiyle birlikte İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin kurultayda aday olmayacağı öğrenildi.

AK Parti’de faturalar il başkanlarına kesildi!

CHP’nin 1979 yılından sonra ilk kez Türkiye genelinde birinci olduğu 2024 seçimlerden sonra AK Parti’de faturalar il başkanlarına çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olan Beyoğlu ve Üsküdar’ın kaybedilmesiyle birlikte İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin kurultayda aday olmayacağı öğrenildi. MedyaRadar, tarihi seçimin ardından AK Parti kulislerinde konuşulanları açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ilk olarak İBB adaylığı konusunda ters düştü. Cumhurbaşkanı Murat Kurum’un adaylığını açıklayacağı MYK toplantısında Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul için Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu önerdi. Kabaktepe o toplantıda İstanbul’un ancak örgüt tarafından sevilen bir isimle kazanılacağının da altını çizse de değişen olmadı. Erdoğan İstanbul’a Murat Kurum’u, Ankara’ya Turgut Altınok’u, İzmir’e de Hamza Dağ’ı açıklıyordu.  O toplantıdan sonra morali bir hayli bozulan Kabaktepe ve Göksu’ya Erdoğan’dan önemli bir görev verildi. İstanbul’da ilçe adayları ve meclis listeleri belirleme görevi Kabaktepe ve Göksu’ya verildi.

HERKES BİRBİRİNDEN KOPUK ÇALIŞTI!

İstanbul teşkilatı ilk defa İl Başkanlığı’nın sıcak bakmadığı bir adayla seçime gidiyordu. Bu tartışmalarla seçim çalışmalarına start veren Murat Kurum bir taraftan bedava çorba dağıtacağını açıklarken öteki taraftan da her gün yüzlerce kişinin 40 liraya yemek yediği Kent Lokantalarını eleştirince kendi seçmenlerinin de tepkisini çekti. Kent Lokantası önünde yapılan bir sokak röportajında, sırada bekleyen vatandaşların ‘Seçimlerde AK Parti’yi destekliyoruz’ açıklamasını maalesef iyi okuyamadı Murat Kurum. Düğünlerin olmazsa olmazı bir türkünün nakaratını dahi söyleyememesi günlerce alay konusu oldu. İl teşkilatları ile ilçe teşkilatları adayları iki aylık sürede birbirinden kopuk çalıştı.

KRİTİK İLÇELERDE YAPILAN HATALAR!


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilçe adaylarını belirleme görevi verdiği Osman Nuri Kabaktepe ile Tevfik Göksu bazı kritik ilçelerde stratejik hatalara imza attılar. Esenyurt’ta taban tarafından çok sevilen Gazanfer Karakaş  yerine ağabeyinin vakfında müdürlük yapan Hamit Öncü’yü açıkladılar. Bayrampaşa’da mevcut aday yerine birinci dereceden bir yakını uyuşturucu kaçakçılığından cezaevinde olan İlknur Kovaç Bayraktar’ı açıklayınca teşkilat ayaklandı. Bir diğer tepki de Tuzla’dan yükseldi. Üç dönem kuralına rağmen  Şadi Yazıcı’nın açıklanmasına partililer tepki gösterdiler.  Yükselen tepkilerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güneysulu hemşerisi Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a oldu.

KAVGALAR PATLAK VERDİ!


İlçe adaylarının açıklanmasından sonra sıra meclis listelerine geldi. Listelerin İl Seçim Kurulu’na tesliminden hemen önce AK Parti İstanbul il binasından beklenmeyen bir kavga patlak verdi. AK Parti’de bugüne kadar eşine rastlanmayan bu kavganın kahramanları ise Esenyurt adayı Hamit Öncü’nün kardeşi ile il başkan yardımcıları oldu. Mehmet Ali Öncü, listeye bir ismi yazdırmak istese de il başkan yardımcıları buna izin vermedi. Bunun üzerine Öncü il başkan yardımcılarından birine yumruk attı. Bu olayın ardından AK Parti Esenyurt ilçe teşkilatları Öncü’ye tepki gösterdiler. Hamit Öncü’nün seçim çalışmalarına destek vermediler. Erdoğan, İstanbul için kritik olan Esenyurt’u geri alabilmek için Necmi Kadıoğlu’na sarıldı. Sağlık sorunları gerekçe gösterilerek görevden el çektirilen Kadıoğlu, seçimlere 15 gün kala sokaklara indi. Maddi manevi tüm imkanları seferber ettiler.


BAYRAMPAŞA’DA AK PARTİ’YE YAKIN DERNEKLER MUTLU’YA DESTEK VERDİ

Bayrampaşa’da Hüseyin Bürge döneminden beri AK Parti’ye destek veren çok sayıda dernek, bu seçimde CHP yanında yer aldı. Bazı dernekler gizliden, bazı dernekler açıktan Hasan Mutlu yanında yer aldılar. İlknur Kovaç’ın adaylığına karşı çıkan Bayrampaşalılar, 2011 yılında CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı da yapan Mutlu’nun 8 bin oy farkla kazanmasını sağladılar.  Aynı şekilde Gaziosmanpaşa’nın da kaybedilmesiyle birlikte büyük bir hezimet yaşayan AK Parti’yi önümüzdeki günlerde zor günler bekliyor.

KABAKTEPE VE İLÇE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK!

Dün yaşanan hezimetten sonra İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin olağan kurultay öncesinde yapılacak olan kongrede aday olmayacağı öğrenildi. Bu kararını yakın çalışma arkadaşlarıyla paylaşan Kabaktepe’yle birlikte çok sayıda ilçe başkanının da görevden alınacağı öğrenildi. Özellikle CHP’ye kaybedilen 11 ilçe başkanın üzeri çizildi. Aynı şekilde Esenyurt, Küçükçekmece, Avcılar, Ümraniye gibi kaybedilen ve az farkla kazanılan ilçe başkanlarının da üzeri çizildi. İstanbul dışında CHP’ye kaybedilen diğer il ve ilçe başkanlarının da kurultay öncesi değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.