Abone Ol

AK Parti medyasına karşı Abdullah Gül medyası

AKP'yi destekleyen medya organlarının kaşısına Davutoğlu ve Gül taraftarı yeni medya organları çıkmaya devam ediyor. Yeni Yüzyıl ile başlayan ve Karar'ın gazeteye dönüşmesiyle devam eden süreçte 3 yeni gazete daha kuruluyor.

AK Parti medyasına karşı Abdullah Gül medyası

Nokta'nın haberi şöyle...

Avni Özgürel'in patronajında "Yeni Birlik" isimli bir gazete piyasaya çıkmak için son hazırlıklarını yapıyor. Beşiktaş Yıldız'da karargah kuran Yeni Birlik'in 22 Şubat'ta piyasada olmak için çabaladığı ancak doğumun biraz daha geçikebileceği belirtiliyor.

Bir başka üs ise Yeşilköy'de kuruldu. "Ak Gazete" adıyla yayın hayatına başlamaya hazırlanan gazete için Bugün'ün eski Görsel Yönetmeni Ahmet Gürdil tasarım çalışmalarına başladı bile.

İstanbul'da günlük yayın hayatına devam ettiren "İstiklal" ise Hüseyin Arif Çakmak'ın sahipliğinde günlük ulusal gazete olarak yayına başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Gazetenin yayın hazırlığını "Haberkıta" ekibi yapıyor.

Mehmet Baransu'nun yazılarını kesen Taraf'ın ise, yakın gelecekte Davutoğlu yanlısı yayınlara başlayacağı, Davutoğlu ekibi ile Başer Arslan'ın anlaştığı iddia ediliyor.

Saray yanlısı medya ise Gül yanlılarının nefesini kesmeye devam ediyor. Son olarak Star gazetesi, 3 dönem AKP milletvekilliği de yapmış olan 4.5 yıllık yazarı Abdullah Gül'ün eniştesi Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu'nun yazılarına son verdi. Tekelioğlu'nun Arınç ve arkadaşlarının linç edilmesini eleştirdiği yazısı Star'da yayınlanmadı.

Öte yandan Karaalioğlu'nun Karar'ının Genel Yayın Yönetmenliği'ne eski Star ve Vatan yazarı İbrahim Kiras getirildi. Yazar kadrosunda Karaalioğlu ile birlikte Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Mansur Akgün, Elif Çakır, İbrahim Kahveci ve Vahdettin İnce var. Karar için Etyen Mahçupyan ve Gülay Göktürk ile de temaslar sürüyor. Bir başka iddiaya göre ise Yeni Şafak yazarları Ali Bayramoğlu ve Abdülkadir Selvi ile Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur da Karar'da yazacak.

KAYNAK: NOKTA