Abone Ol

Ajans Press Başkanı Özkan'dan dava açıklaması!

Medya takip firmaları mahkemelik oldu. Ajans Press Başkanı Mehmet Ali Özkan bakın ne dedi?

Ajans Press Başkanı Özkan'dan dava açıklaması!

MTM'den iddialara yanıt!

Ajans Press ve PRNet Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın açıklaması;

Medya takibi ile ilgili çözümler üreten bir kurum olarak, medya verilerini işlemekte ve derlemekteyiz. Ürünlerimiz bu medya verilerinden oluşurken, müşteriye sunumu artık tamamen dijital ortamda gerçekleşmekte. Dolayısıyla teknolojiye çok ciddi yatırımlar yapıyoruz ve tüm yeni teknolojileri anında kendi faaliyet alanımıza entegre edecek şekilde hazır durumda bekliyoruz.

Ancak maalesef, en büyük gücünüz bazen zayıflığınız olabilmekte. Nitekim Dünya devi firmaların baş ağrısı olan teknoloji yolu ile veri hırsızlığı, maalesef bizim de sık sık maruz kaldığı bir sorun haline gelmiştir.

Konuyla ilgili profesyonel anlamda destek arayışımız sonucu, benzeri hırsızlıkları araştırma, tespit ve en önemlisi engelleme konusunda ihtisaslaşmış Amerikalı bir şirket olan Cyber Diligence’a ulaştık. New York Emniyet Müdürlüğü’nün iç araştırma, istihbarat ve yüksek teknoloji suçları araştırma bölümü olan Grup 7’nin kurucusu ve uzun yıllar müdürlüğünü yapan Türk asıllı Sayın Yalkın Demirkaya’nın başında olduğu, Cyber Diligence ekibi misafirimiz olarak Türkiye’ye geldi ve gereken incelemeleri gerçekleştirdi.

Titiz araştırmalar sonucu toplanan bulgular, kurumlarımız Ajans Press ve PRNet’in stratejik pozisyonlarında çalışmış eski personelini transfer eden başka bir medya takip şirketini, Medya Takip Merkezi (MTM) ’ni işaret etti.

Bu yeni bulgular, 24.09.2012 tarihinde TC. İstanbul 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından atanan Bilirkişi heyeti tarafından incelendi ve davaya delil teşkili olarak raporlandı.Ajans Press’in, Medya Takip Merkezi (MTM) şirketine 26.03.2012 tarihinde açtığı diğer bir bilişim suçu davasına ilave olarak, ilgili kişi ve kurumlara yeni davalar açıldı.

Yaşadığımız talihsiz olayların maalesef dünyanın her yerinde emsalleri mevcuttur. Veri hırsızlığı, global markalardan, devlet teşkilatlarına kadar birçok kurumun sorunu haline gelmiş durumdadır. Engellemek ise mümkün gözükmesine rağmen, ayrı bir yatırım gerektirmektedir. Hiç durmadan gelişen teknoloji ile birlikte, bilişim dünyasının değişime ve gelişime en açık suç platformu olduğunun bilincinde olmak ve buna göre önlemler almak gerekmektedir. Biz de gereken tüm tedbirleri alma yolunda oldukça yol kat etmiş olmakla beraber, davalarımızın ileride mağdur durumundaki tüm benzer davalara emsal teşkil edecek şekilde sonuçlanmasını ümit etmekteyiz.

Mehmet Ali Özkan / Ajans Press Başkanı