Abone Ol

Airbus A380'de seks yapmak yasaklandı!

Yüksekliği 7 katlı apartmana eşit olan en büyük yolcu uçağı Airbus A380'de seks yapmak yasaklandı. Karara tepki var . İşte o karar ve tepkiler...

Airbus A380'de seks yapmak yasaklandı!

Tanıtım amacıyla Türkiye'ye getirilen dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380, İstanbul-Ankara arasında tanıtım uçuşu yaptı. Başkan Yardımcısı, THY'ye 'Siz de

Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380, Türkiye ziyaretini tamamlayarak dün saat 16:00'da Fransa'ya döndü. Türkiye'ye iner mi inmez mi tartışmaları arasında önceki gün Pekin'den İstanbul'a gelen uçak dün de basın mensupları, havayolu şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile havalimanı işletmecilerinin bulunduğu 200 kişilik grupla saat 10.30'da havalanarak demo uçuşu yaptı. Ankara üzerinden geri dönerek İstanbul Boğazı üzerinde tur atan uçak, 1 saat 20 dakikalık uçuşun ardından Atatürk Havalimanı'na inişini gerçekleştirdi. Airbus'ın Avrupa ve Latin Amerika'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Chris Buckley, iniş ve kalkışın kolaylıkla gerçekleştirdiğinin görüldüğünü söyledi.

Airbus A380'de seks yapmak yasaklandı! - Resim: 1

'İstanbul büyük ayrıcalık'

İstanbul ziyaretinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Buckley, "Şu ana kadar A380, tanıtım uçuşlarını Airbus'ın anavatanı olan Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya'da gerçekleştirdi. Avrupa'da bu 4 ülke dışında ilk uçuşu Türkiye'ye gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu bizim için büyük ayrıcalık" dedi. Türkiye'den henüz sipariş almadıklarını ifade eden Chris Buckley, "Türkiye'de çok iyi Airbus müşterileri var. THY de bunlardan biri. THY, A380 müşterisi olursa bundan mutluluk duyarız" cümleleriyle özetledi.

Konstantinapolis gafı

Uçağın İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişinden sonra kokpit camından Türk Bayrağı çıkaran Kaptan Pilot Jean Michel Roy ise "İstanbul'a geldiğimiz zaman ülkenize ve halkınıza duyduğumuz saygıyı böyle ifade ettik. Cumhuriyet'in 84. yıl dönümünü kutladığınız günde size olan minnettarlığımızı, saygımızı göstermek için böyle bir şey düşündük" diye konuştu. Bu arada Kaptan Pilot Roy'un, teşekkür konuşması yaparken "Eski adı Konstantinapolis olan İstanbul" ifadesini kullanması yanlış anlaşılmaya neden oldu.

MERDİVENLERİ APARTMAN GİBİ

Airbus A380 iki katlı. Alt katına merdivenle iniliyor. Uçağın yüksekliği 7 katlı apartmana eşit.

Kanatları 72 otomobil kadar


* Uzunluk: 73 metre

* Kanat genişliği: 79.8 metre.

* Yükseklik: 24 metre

* Kabin uzunluğu: 51 metre

* Gövde çapı: 7 metre

* Azami uçuş hızı: 945 km.

* Kanatlarının toplam alanı 845 metrekare. Yani yaklaşık 72 otomobilin park edebileceği bir alan.

* Normal kabin düzeninde 555 yolcu kapasitesine sahip. Koltuklar ekonomi sınıfına göre düzenlendiğinde kapasite 853'e çıkıyor.

* Mürettebat: 22 kişi

* Uçuş menzili: 15 bin km.

* Uçakta kullanılan kabloların toplam uzunluğu 530 kilometre. Bu mesafe neredeyse Frankfurt'la Paris arasındaki mesafeye eşit.

* Tasarım ve geliştirme için harcanan para: 12 milyar euro

* Fiyatı: 295 milyon dolar

* Motoru: Rolls-Royce Trent 900. Pervane çapı 3 m. olan motorlar saniyede 1.5 ton hava çekebiliyor.

A380'de seks yasağı

DÜNYANIN en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380'de seks yapmak yasaklandı. Singapur Havayolları Sözcüsü Stephen Forshaw, "Uçakta yapılmayacak şeyler vardır. İki yataklı suitlerimizde yapılmayacak şeyler, ekonomi classta yapılması yasak olan şeylerle aynıdır" dedi. Ancak bu uçağın ilk suitini tutan çift kararı şöyle tepki gösterdi: "Hem 30 bin dolar vereceğim. Hem bana sınırsız şampanya servisi yapacaklar, hem 12 saat uçmaktan sıkılmamak için yapacak bir şey arayacağız. Bunlar seks yapmak için en uygun bahaneler. Bu karar çok saçma."

Kaynak: Vatan