Abone Ol

Aile Bakanlığı Menzil Tarikatının elindeki depremzede çocuklar İçin ne diyecek?

Tarikat sosyal medyada kendi reklamını yaparken 1100 depremzede çocuğun Adıyaman’daki köylerinde olduğunu itiraf etti... Kayıp çocukların izini süren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği suç duyurusunda bulundu.

Aile Bakanlığı Menzil Tarikatının elindeki depremzede çocuklar İçin ne diyecek?

Türkiye deprem acılarını bir kerena bıraktı, kayıp depremzede çocuklarının akıbetini sorguluyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraşlı depremlerde yüzlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı. Devlet koruması gereken bu çocuklara sahip çıkmadı. Depremden kısa bir süre sonra Sakarya’da dokuz depremzede çocuğun işletmesi İsmailağa tarikatına bağlı vakıf tarafından yürütülen bir yatılı Kuran kursuna verildiğini ortaya çıktı. 

‘MİSAFİR’ EDİYORLARMIŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise kayıp çocuk iddialarını defalarca inkâr etti. Hatta Bakan Derya Yanık, “Depremzede çocukların hiçbirini, herhangi bir üçüncü şahsa dernek, vakıf vs. çocuk teslimi diye bir şey söz konusu değil” ifadesini kullandı. Ancak Menzil tarikatının sosyal medyada yaptığı paylaşım bakanlığı yalanladı.

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde Menzil tarikatının kendi adını taşıyan Menzil köyüne depremzedeler için Buhara Evleri adı verilen 41 bloktan oluşan bin daire inşa edildi. Cemaat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğu “misafir” etti. Tarikatın sosyal meydayadan yaptığı son açıklaya göre tarikatın köyünde hâlâ 3 bin 850 yetişkin ile 1100 çocuk var.

 ‘EL PENÇE’ DURDULAR

Tarikatın sosyal medya hesaplarından depremzede küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğraflar paylaşıldı. Bir başka videoda ise “etkinlik adı altında” çocuklara dini eğitim verildiği görüldü. Asli görevi yurttaşı korumak olan asker ve polisin, Menzil tarikatından Muhammed Saki el Hüseyni karşısında “el pençe divan” durması ise tepki topladı. 

 SUÇ DUYURUSU YAPTILAR 

Öte yandan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, tarikatın köyündeki 1100 çocukla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Derneğin verdiği suç duyurusunda “Çocuğun kaçırılması ve alıkonması ve kişiyi hürryetinden yoksun kılma” suçlarının işlendiği belirtildi. Dilekçede tespit edilecek şüphelilerin yargılanması talep edildi.