Abone Ol

Ahu Şentürk ve Başak Sayan'ın kavgası davalık oldu!

Başak Sayan ile eski spiker yeni gazeteci Ahu Şentürk'ün arası, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan yüzünden bozuldu.

Ahu Şentürk ve Başak Sayan'ın kavgası davalık oldu!

Spiker Ahu Şentürk'e 'Krater suratlı', 'Ucube' gibi sözlerle hakaretten 4 yıla kadar hapis istemiyle ve tazminatla yargılanan dizi oyuncusu Başak Sayan, savunmasında 'Usulüne uygun cevap verdim. Ayrıca 5 bin lira onu zenginleştirir' dedi.

"Yaprak Dökümü" dizisindeki "Ceyda" rolüyle tanınan oyuncu Başak Sayan ile eski spiker yeni gazeteci Ahu Şentürk'ün arası, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun yüzünden bozuldu. Twitter adlı sosyal paylaşım sitesi üzerinde başlayan kavgayı, geçtiğimiz Nisan ayında, avukatı Duygu Alkan aracılığıyla Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıyan Şentürk, Sayan'a "tazminat davası" açtı. Davayla yetinmeyen Şentürk, Sayan'ı, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na da şikayet etti.

'Seni çok fena döveceğim!'

Şentürk, mahkemeye ve savcılığa verdiği dilekçelerinde, Sayan'ın kendisine 20 Şubat 2010 tarihinde cep telefonundan hakaret, küfür ve tehdit içerikli mesajlar yollandığını iddia etti: "Bak seni son kez uyarıyorum. Bir daha benim adımı ağzına almayacaksın. Seni gebertirim. Sen daha beni tanımıyorsun. Hangi küçük beyninle oyun oynarsın sen bana?... Bir de inkar ediyor şerefsiz Twitter'da aptal aptal şeyler yazmayı kes, yoksa yediririm o bilgisayarı sana, yalancı pislik. Sen nereye uygunsun koca gövden ve o krater suratınla? Ben nasılsa yakalarım seni bir yerde. Seni bulduğum yerde çok fena döveceğim."

Sayan'ın mesajlarında kendisine, "yalancı, adi, büyük o.., ucube, zavallı ve pislik" şeklinde hakaretlerde bulunduğunu ileri süren Şentürk, yaptığı uyarıların karşılıksız kaldığını savundu. Sayan'ın mesajlarının, şeref ve haysiyetini zedelediğini savunan Şentürk, Sayan'dan 5000'i manevi, 1000'i de maddi olmak üzere, 6 bin TL tazminat talebinde bulundu. Savcılık soruşturması kapsamında, Sayan hakkında, "haksız tahrik altında kalarak tehdit ve hakaret" suçundan, kamu davası açıldı. Sayan'ın 4 yıla kadar hapsi istendi.

'Usulüne uygun uyardım!'

Başı bu şekilde derde giren Sayan, son olarak Şentürk'ün hakkında açtığı tazminat davasına, avukatı Çilem Has aracılığıyla bir yanıt dilekçesi gönderdi. Olayların davacı Şentürk'ün iddiaları gibi savunan Sayan, "Tartışmanın fitilini o ateşledi" dedi. Şentürk'ün özel hayatını internet üzerinden deşifre ederek, tehditlerde bulunduğunu öne süren Sayan, "Ben de bunun üzerine onu, usulüne uygun bir şekilde uyardım. Ancak o, uyarıma rağmen kavgacı, tahrik edici üslubunu sürdürdü ve çirkin iftiralarını binlerce kişi ile paylaştı" iddiasında bulundu. Sayan, Şentür'ün istediği 6 bin liralık tazminatın "haksız zenginleşmeye" neden olacağını savundu.

(Cahit YÜCE / VATAN İSTİHBARAT)