Abone Ol

Ahmet Şık'ın istifasından sonra HDP kulislerinde neler konuşuluyor?

Medyafaresi.com kulis haber- HDP'de yönetimin istifa gerekçelerine eleştirel yaklaşım sergilediği İstanbul Milletvekili Ahmet Şık sayfası kapanıyor. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Ahmet Şık’ın istifası konusunda önemli organı Parti Meclisi’ni (PM) bilgilendirdi.

Ahmet Şık'ın istifasından sonra HDP kulislerinde neler konuşuluyor?

Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) bilgilendirmesinde, Ahmet Şık’ın istifa gerekçesinde “Parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP'nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları” sözlerinin kabul edilebilir olmadığını bildirdi.

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com özel haber

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, bugün canlı yayına katıldığı Fox Tv’de, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın istifasıyla ilgili, “Ayrılmak onun takdiridir ama ben eleştirisini ve tarzını doğru bulmadım" açıklamasını yaptı.

HDP'de yönetimin istifa gerekçelerine eleştirel yaklaşım sergilediği  İstanbul Milletvekili Ahmet Şık sayfası kapanıyor. HDP Merkez Yürütme Kurulu  (MYK) Ahmet Şık’ın istifası konusunda önemli organı Parti Meclisi’ni (PM) bilgilendirdi.

Alınan bilgiye göre, MYK bilgilendirmesinde, HDP’nin, başarı ve kazanımlarının yanı sıra kimi eksiklik, kusur ve sınırlılıklarının olduğu bunların bir kısmının da ülkede var olan baskı koşullarından kaynaklı olduğu belirtilerek, Ahmet Şık’ın istifasının bu eksiklik, kusur ve sınırlılıkları gidermeye yardımcı olmadığına vurgu yapıldı.

Ahmet Şık’ın açıklamasının “var olan değil, varsaydığı kusurları hedef alan ve nesnellikten uzak bir değerlendirmeye de dayandığı” ifade edilen bilgilendirmede, parti yönetiminde, kongre kararlarına dayanmayan bir tutum, bu kararları aşan “bir hakim anlayış” olamadığı ifade edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bugün katıldığı FOX TV’de İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın istifa ederken yaptığı eleştirileri ve istifa tarzını doğru bulmadığını söyledi.

Şık ile herhangi bir çatışmanın söz konusu olmadığını ifade eden Sancar, "Eğer hakikaten HDP'de sorun varsa, işleyişte sorun varsa ki benim de eleştirilerim hep vardı daha demokratik bir işleyişinin gerektiğini düşünüyordum ama Ahmet'in kast ettiği gibi değil. Daha farklı bir şekilde, daha katılımcı ve içeride daha şeffaf bir yapının gerekli olduğunu ben de söyledim ve bu konuda da hep bir çaba var" dedi.

Ahmet Şık istifasında ne demişti:

Ahmet Şık, istifasını Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu ve  açıklamasında "HDP'nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim” demişti.

"1 Nisan günü, ilgililerine iletmiş olduğum istifa kararım, bugün (4 Mayıs 2020) itibariyle resmiyet kazanmıştır” diyen Şık, "Kararım bireysel bir politik tutumun yansıması olup herhangi bir komplo teorisine itibar edilmemesi temennimdir. Yolumuz açık önümüz barış olsun” ifadesini kullandı.