Abone Ol

Ahmet Şık: Sedat Peker Konuşacak, İktidar Değişecek Beklentisi Var

TİP Milletvekili Ahmet Şık, “Sedat Peker konuşacak, iktidar değişecek beklentisi var” dedi. Gazeteci Dayanışma Ağı, İstanbul’da ‘Basın Özgürlüğünün Türkiye Sorunu’ başlıklı bir çalıştay düzenledi. Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda, tepki çeken ‘sosyal medya yasası’nın doğuracağı sonuçlar tartışıldı.

Ahmet Şık: Sedat Peker Konuşacak, İktidar Değişecek Beklentisi Var

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Nurcan Çalışkan moderatörlüğünde başlayan çalıştayın ‘Sosyal Medya Yasası’ başlıklı bölümünde TİP İstanbul milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, gazeteci Can Ertuna ve avukat Veysel Ok konuştu.

"Yurttaşın her türlü haber hakkını gasp ediyor"

Ahmet Şık, ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan sosyal medya yasasını değerlendirdi.

“İyi bir şey gelmeyecek çünkü bu rejimden halk yararına bir şey çıkmayacak” ifadelerini kullanan Şık, “Meclis kapanmadan önce çok tartışıldı. Ne yaptığımıza dair sorular sormamız gerekiyor. Son haftaya kadar kimse ses çıkarmadı. Meslek örgütleri de öyle. Bir mücadele sonucu iktidar bunu ertelemedi. Kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Bu yasa haber alma hakkının önüne geçmeyi önleyecek bir yasası tasarısı. Bu yurttaşları da ilgilendiriyor. Yurttaşın her türlü haber hakkını gasp ediyor. Buna benzer uygulamalar büyük bir sessizlikle karşılaşılıyor. İnsanların güveneceği bir odağı olmaması da sorun” dedi.

"Türkiye’de bir mesele olup bittikten sonra refleks gösterme hali var"

Sosyal medya yasa tasarısının çıkması halinde 'iktidar yanlısı' haberler yapan medyanın da etiketleneceğini belirten Şık, şöyle devam etti:

“Herkes tutuklanır. Buna rağmen niye ihtiyaç duyuluyor. Sosyal medyada bir dolu şey ortaya seriliyor ama bir şey olmuyor. 'Sedat Peker konuşacak iktidar değişecek' diye bir beklenti var. Sosyal medya yasasıyla, bu ifşaları haberleştiren ya da buna ilişkin sosyal medyada yorum yapanlar gözaltına alınacak. Ne yaparız kısmını kendimize sormamız lazım. Basın meslek örgütleri son haftaya kadar ses çıkmadı. Türkiye’de bir mesele olup bittikten sonra refleks gösterme hali var. Mesele olana kadar sessizlik hali var. Artık haber yapma hakkı değil, yurttaşlar için artık haber olma hakkının kasvetli olacağı bir dönem başlıyor.”