Abone Ol

Ahmet Kekeç'ten Elif Şafak'a: Sen bu zekayla Nobel alamazsın kızım

Elif Şafak'ın İngiliz gazetesi The Guardian'a yazdığı 'Türkiye'ye müdahale edilsin' yazısı ortalığı karıştırdı. 'FETÖ gelini' yakıştırması yapılan Şafak'ı Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç roman hırsızlığı yapmakla suçladı.

Ahmet Kekeç'ten Elif Şafak'a: Sen bu zekayla Nobel alamazsın kızım

Yazar Elif Şafak İngiltere'de yayın yapan The Guardian için kaleme aldığı yazıda Türkiye için yaptığı yorumlarla tepki aldı. Elif Şafak yazısında Batı'nın Türkiye'ye müdahele etmesi gerektiğini yazdı.

Şafak, Erdoğan’ın “ABD mallarına boykot” çağrıları ve “döviz bozdurma” taleplerini Avrupa'ya ve Batı'ya savaş açmak olarak değerlendirdi.

FETÖ’nün liderine yakınlığıyla tanınan ve hakkında gözaltı kararı bulunan firari gazeteci Eyüp Can ile evli olan Elif Şafak, köşe yazarlarının gündemindeydi.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü yazısında hedefindeki isme "Sen bu zekâyla Nobel alamazsın kızım, vazgeç bu işlerden!" diye seslendi.

Türkiye aleyhtarı haberlerde adı çıkan Elif Şafak'ın isminin “Nobel adayı”olarak dolaştığına dikkat çeken Kekeç, yazısını böyle tamamlıyor:

ELİF ŞAFAK'A ROMAN HIRSIZLIĞI SUÇLAMASI

"Orhan Pamuk ülkesini kötüleyerek Nobel almıştı, Elif Şafak niçin alamıyordu?  Orhan Pamuk Nobel almıştı, ülkesini kötüleyen birtakım beyanlarda da bulunmuştu ama son tahlilde “yetenekli” bir yazardı... Ülkesini kötülemese de Nobel alırdı...

Şimdi soralım hatuna: Sen hangi zekânla, hangi yeteneğinle, hangi “edebî” çalışmanla bu ödüle göz diktin?
Saramago’dan ve Zadie Smith’ten “çaldığın” romanlarla mı?
Sahte “hülyalı” hallerinle mi?

FETÖ desteğinin ve “Türkiye düşmanlığı”nın bir getirisi olabilir ama bunlar yeterli değil. Hiçbir jüri, “aslı” dururken imitasyonuna (taklidine) oy vermez! Vazgeç bu işlerden!"

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamı