Abone Ol

Ahmet Hakan'dan parayla satılan röportaj açıklaması

Can Yayınları'nın sahibi Can Öz, Hürriyet'te ''parayla röportaj tarifesi'' hazırlandığını duyurmuştu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ahmet Hakan'dan parayla satılan röportaj açıklaması

Türkiye’nin önemli yayınevlerinden Can Yayınları’nın sahibi Can Öz, Hürriyet Gazetesi’nin ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ çalışması kapsamında ‘parayla röportaj’ tarifesi hazırladığını ‘Pes’ diyerek duyurmuştu.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan konuya ilişkin, “Mektubun, fiiliyatta hiçbir karşılığı yok, olamaz. O mektuptaki vaadin, herhangi bir yayınımızda zerresi bile görülmemiştir ve görülmeyecektir. O mektubu yayınlayan ajansla tüm ilişkimizi gözden geçiriyoruz” açıklamasını yaptı.

İşte Hakan'ın o yazısı:

"Neymiş efendim, Hürriyet parayla haber yapıyormuş. Şimdi de bunu çıkardılar. Hürriyet’in küçük ve orta boy işletmelere ulaşmak için bir yılı aşkın bir süredir çalıştığı bir ajans, birkaç küçük işletmeye bir mektup yazmış. Hürriyet’in yayın ilkeleriyle asla bağdaşmayan bu mektuba mal bulmuş mağribi gibi sarılıp 'Hürriyet şöyle yapıyor, böyle yapıyor' falan diye saldırıyorlar.

Hürriyet, hiçbir reklam verenin reklama dayalı işini, 'BU BİR İLANDIR' ibaresi koymadan yayınlamaz. Söz konusu mektubun, fiiliyatta hiçbir karşılığı yok, olamaz. O mektuptaki vaadin, herhangi bir yayınımızda zerresi bile görülmemiştir ve görülmeyecektir. O mektubu yayınlayan ajansla tüm ilişkimizi gözden geçiriyoruz. Peki şaşırıyor muyuz bu olup bitene? Tabii ki hayır! Hürriyet sektördeki gücünü arttırdıkça bu saldırılar da artacak." ifadesini kullandı.

Yazının devamı için TIKLAYIN