Abone Ol

Ahmet Hakan: Hakiki gazeteci adam satandır

Ahmet Hakan bir röportajda söylediği 'anında satarım' sözlerine bugünkü yazısında açıklık getirdi.

Ahmet Hakan: Hakiki gazeteci adam satandır

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Ahmet Hakan, neden ve kimleri sattığını köşesinde açıkladı.

Yeni Yüzyıl'dan Esra Elönü'ye röpartaj veren Hakan'ın "adam satarım" sözü tartışma konusu oldu. Sözlerinin cımbızla çekildiğini ve çarpıtıldığını savunan yazar, "Bu tepinmeleri boşa çıkarmak adına... O röportajdan bazı bölümleri aktarmak farz oldu" diye yazdıktan sonra sonra röpartajın ilgili bölümünü köşesine taşıdı.

"HAKİKİ GAZETECİLER ADAM SATANLARDIR"

-ESRA ELÖNÜ: Niye bu kadar kolay adam satmaca oynuyorsun? Önce Demirtaş, Sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli...
-AHMET HAKAN: Ben günlük siyaset yazıyorum... Demirtaş mı söz konusu? Çok parlak, çok zekice bir çıkış yapıyorsa övüyorum. Yapamıyorsa eleştiriyorum. Bahçeli için de geçerli bu... Kılıçdaroğlu için de... Buna “adam satma” denebilirse... Evet, satıyorum. Hakiki gazeteciler, adam satanlardır. Daha doğrusu: Hakiki gazeteciler, satmak ya da almak gibi tabirlerle nitelenemeyecek ilişkiler kurarlar siyasetçilerle... Benim siyasetçilerle ilişkim böyle bir ilişkidir. Ben 40 yıl aynı kişiyi öven ya da 40 yıl aynı kişiyi yeren eski tip gazetecilerden değilim... Kimsenin adamı değilim. Kimsenin goygoycusu da değilim. Kimseye verilmiş bir sözüm yok. Kimseyle ahitleşmedim. Dolayısıyla siyasetçilere şöyle seslenmek istiyorum: Sakın bana güvenmeyin, anında satarım.

-ESRA ELÖNÜ: Aydın Doğan sence pişman mı? Yoksa paçayı mı kurtarmaya çalışıyor.
-AHMET HAKAN: Bugün bu ülkede böyle bir sorunun soruluyor olabilmesi bile demokrasimiz açısından, hukuk sistemimiz açısından ne kadar kötü durumda olduğumuzun bir göstergesi... Eğer biz bir demokrasi isek... Neden pişman olsun ki? Eğer biz bir hukuk devleti isek... Neden paçayı kurtarmaya çalışsın ki?

Yazının tamamı için tıklayın