Abone Ol

Ahmet Çakar: Cinsel amaçlı söylemedim

Spor yazarı Şansal Büyüka'ya bir televizyon programında ve Twitter'da hakaret ettiği iddia edilen yorumcu Ahmet Çakar hakim karşısına çıktı. 4 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Çakar, davaya konu sözleri cinsel bir çıkarım amaçlı söylemediğini savundu.

Ahmet Çakar: Cinsel amaçlı söylemedim

Spor yazarı ve yorumcusu Şansal Büyüka'ya bir televizyon programında ve Twitter'da hakaret ettiği iddia edilen spor yorumcusu Ahmet Çakar hakim karşısına çıktı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Çakar ve taraf avukatları hazır bulundu. Hakim, tanık Erman Toroğlu'nun adına çıkarılan davetiyenin tebliğ olduğunu ancak duruşmada hazır olmadığını söyledi.

"AYLIK GELİRİM 25 BİN TL"
Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Ahmet Çakar, evli, 2 çocuk sahibi olduğunu, aylık gelirinin ise 25 bin TL olduğu belirti.  Çakar savunmasında suçlamaları redderek, şunları söyledi:

"İddianamede de belirtildiği gibi 'Piero' isimli alet hakkında söylediklerim kesinlikle doğrudur. Müşteki, 'Piero' aletinin kullanıldığı Lig TV'nin en az 20 yıldır müdürü konumundadır. Birlikte program yaptıkları Erman Toroğlu en az 10 yıl müşteki ile çalışmış, bu aletin çalışmasına ilişkin ayrıldıktan sonra defalarca suçlamalarda bulunmuştur. Tanık olarak zaten dinlenecektir. Ben bu alete eleştirileri yaptıktan sonra müştekiyi kastederek davaya konu sözleri söyledim.

"MAHKEMEYE VERMEZSE ADAM DEĞİLDİR DEDİM"
Bu sözü kesinlikle cinsel bir çıkarım amaçlı söylemedim. Yani egemenliği altına alınmış anlamında söyledim. İddia edildiği gibi amaçla söylenmiş olsaydım  programa katıldığım arkadaşlarıma hakaret etmiş olurdum. Kesinlikle böyle bir amacım yoktur.Ayrıca benim Twitter üzerinden de hakaret ettiğim iddia edilmektedir. Televizyon programı yapılıp 'piero' hakkında konuştuktan sonra müşteki (Şansal Büyüka), program müdürü Erdem Şener'i arayarak şikayet edeceğini ve mahkemeye vereceğini söyleyince ben de Twitter hesabım üzerinden 'Mahkemeye vermezse adam değildir' dedim. Bu hakaret içerikli söz değildir" dedi.

TOROĞLU HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI
Mahkeme, usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen tanık Erman Toroğlu'nun zorla getirilmesine karar verdi. Sanık avukatına, delillerinin sunması için süre veren mahkeme duruşmayı Mart 2016'ya erteledi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şansal Büyüka 'müşteki', Ahmet Çakar ise şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede. Çakar tarafından programda kullanılan ifadelerin eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette olduğu öne sürülen iddianamede açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi küçük düşürücü bir uslüpta ifade edildiği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı da anlatılan iddianamede şüpheli Ahmet Çakar'ın "Sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor.