Abone Ol

Ahmet Anapalı: Ayasofya'daki halının parasını ümmetin halife dediği biri ödedi

Tarihçi Ahmet Anapalı, camiye çevrilen Ayasofya'nın halıları için devletin hazinesinden para çıkmadığını, parayı ümmetin halife dediği birinin ödediğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastetti.

Ayasofya'daki halının parasını ümmetin halife dediği biri ödedi

Danıştay'ın Ayasofya'ya ibadet yolunu açan kararından yaklaşık 1 ay önce halı siparişi verildiğini duyurarak dikkatleri üzerine çeken tarihçi Ahmet Anapalı'dan çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

Ahmet Anapalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek “Avrupalılar tarafından son yüzyılın Selahaddin Eyyubi'si olarak bilinen, ümmetin 'Halife' dediği biri, Ayasofya için hazırlanan 14 bin metrekarelik halının parasını kendi cebinden verdi” iddiasında bulundu.

Anapalı, 8 Haziran tarihinde “Kesin bir bilgiyi paylaşayım sözüm senettir. Ayasofya Camii için bugün halı siparişi verildi” notunu paylaşmıştı. Ayasofya’nın cami olarak kullanılacağı kararın üzerine önceki gönderisini alıntılayarak, “Bir kesin bilgi daha vereyim mi; Ayasofya Camii için hazrlanan 14 bin metrekarelik halının parasını devlet vermedi. Tüm dünyanın tanıdığı, Avrupalılar tarafından son yüzyılın  Selahaddin Eyyubi'si olarak bilinen, ümmetin 'Halife' dediği biri verdi” ifadelerini kullandı.

Ahmet Anapalı: Ayasofya'daki halının parasını ümmetin halife dediği biri ödedi - Resim: 1