Abone Ol

''Ağca Papa'ya silah çekti, Çatlı 'Bizim aptal ne yapmış' dedi!''

Susurluk kazasında ölen kilit isim Abdullah Çatlı'nın, eşi Meral Çatlı, eşi ve Mehmet Ali Ağca hakkında çok ilginç açıklamalarda bulundu

''Ağca Papa'ya silah çekti, Çatlı 'Bizim aptal ne yapmış' dedi!''

TBMM Susurluk komisyonu üyesi eski bakan Fikri Sağlar, yaptığı açıklamada Meral Çatlı'nın 22 Ocak 1997 günü komisyona gelerek uzun bir ifade verdiğini hatırlattı. Bu görüşme sırasında kendisinin ve komisyon üyelerinin Meral Çatlı'ya, ''Ağca-Çatlı ilişkisini sorduklarını'' belirten Sağlar, şöyle dedi:

''O gün tuttuğum notlarımı ve tutanakları da inceledim. Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, Ağca'nın kaçırılmasında ve Papa suikastinde Abdullah Çatlı'nın rolü olup olmadığını sordu. Meral Çatlı ise, Papa suikastı ile eşinin kesinlikle bir ilgisi olmadığını belirterek, Papa'nın vurulduğu gün eşinin Viyana'da olduğunu, aynı gün kendisine telefon açarak (Bizim aptal ne iş yapmış) dediğini aktardı. Abdullah Çatlı, eşinin ifadesine göre Ağca'dan (Bizim aptal) diye bahsediyor.

PASAPORTU ÇATLI VERDİ

Sağlar, Mehmet Ali Ağca'nın Maltepe askeri cezaevinden kaçırıldıktan sonra Çatlı'nın evinde kaldığını ve İran'a kaçarken kullandığı pasaportu da Abdullah Çatlı aracılığıyla aldığını belirtti. Meral Çatlı'nın bu konuyu bildiğini kaydeden Sağlar şunları söyledi:

''Ağca cezaevinden kaçırıldıktan sonra, pasaportu Abdullah Çatlı aracılığıyla temin ediyor. Biz bu konuyu eşine sorduk. Meral Çatlı nasıl kaçırıldığını bilmediğini söyledi ancak (Eşime bir yerden pasaport getirildi. O da Ağca'ya verdi) dedi. Yani Ağca için bir pasaport hazırlanıp Çatlı'ya teslim ediliyor, o da Ağca'ya veriyor. Ağca da bu pasaport ile yurt dışına kaçıyor. ''

Gazeteport