Abone Ol

AGB'ye reyting operasyonunda son durum! Kaç gözaltı var?

Reyting ölçümlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla AGB araştırma şirketine, AY Yapım, TİMS, Medyapım, TMC gibi yapımcılara polis tarafından baskın yapıldı.

AGB'ye reyting operasyonunda son durum! Kaç gözaltı var?

Reyting ölçüm şirketi AGB ile dizi ve film yapım şirketlerine yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 7 gözaltı var. 25 adreste ise polis arama yaptı

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından reyting ölçüm şirketi AGB ile dizi ve film yapım şirketlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 25 adreste arama yapılırken 7 kişi gözaltına alındı. Reyting ölçüm şirketi AGB de ise 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması ve televizyon izlenme oranlarında usulsüzlük yapılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi.

Polis operasyon kapsamında Ay Yapım, Tims Yapım ve Med Yapım gibi popüler dizilerin yapım şirketlerinde de arama yapıyor.

Reyting ölçüm şirketlerinden AGB'de de arama yapıldığı ve şu ana kadar AGB'den 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bazı internet sitelerinin ve ünlü site yöneticilerine ait adreslerin de arama yapılan adresler arasında olduğu belirtildi.

TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN: "SİSTEMİN YANLIŞ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting ölçüm şirketleri ve bazı yapım firmalarına yapılan operasyonun kendisini haklı çıkardığını söyledi. Şahin, "Biz bugün hukukun işlettiği mekanizmayı 3 yıl önce söylemiştik. Tarih gösterdi ki bizim 3 yıl önce söylediğimiz tüm iddialar tek tek gerçekleşti" dedi.

Şahin, "3 yıl öncesinin gazete sayfalarına bakın, bize inanmayanlar, abarttığımızı düşünenler, hatta dalga geçenler oldu. Ama gel gör ki tüm gerçekler ortada. Bizim iddiamız Türkiye'deki ölçüm sisteminin yanlış olduğuydu. Bu yanlışlığı Rekabet Kurulu'ndan sonra savcılık mahkeme ve polis de kabul etti. Israrla Türkiye'deki TV ölçüm sistemini savunanlar ve bize karşı çıkanlar acaba bugün ne düşünüyorlar. Kamuoyundan özür dileyecekler mi?" ifadelerini kullandı.

CAN TANRIYAR'IN EVİ VE İŞYERİ ARANDI

"Reyting" operasyonu kapsamında evinde arama yapılan yapımcı Can Tanrıyar, AGB reyting izleme kuruluşunda bazı usulsüzlüklerin olduğunu yıllardır söylediğini belirterek, "Demek ki şu geçtiğimiz yıllarda kim neler kazanmış ama bence finale gelindi. Bence çok gözaltılar olacak" dedi.

AGB'de yaşanan usulsüzlükleri 3 yıldır dile getirdiğini söyleyen Tanrıyar, "Televizyonların reytinglerinde oynanıldığı yönünde iddialar var. Biz bu konuda özellikle TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile ortak çalışmalar yaptık. Yapan yaptığı ile kaldı derken bugün işler değişti. Ben bu konuda yıllarını vermiş kişilerden biriyim. Şu an emniyete bildiğim bütün belge ve dökümanları teslim ediyorum" dedi.

Polislerin bu konuyla ilgili bilgisi olan herkesin evinde arama yaptığını söyleyen Tanrıyar, "Bence uzun haftalar boyunca konuşacağımız bir olay. Sonunda savcılık kararını vermiş, demek ki teknik takip yaptılar. Ne varsa nerede yanlışlık varsa nasıl oynanmışsa bunu hep emniyete anlatacağım. Bu yılda 3 milyar dolarlık bir reklam pastası. Demek ki şu geçtiğimiz yıllarda kim neler kazanmış neler olmuş ama bence finale gelindi. Bence çok gözaltılar olacak. Başlamış bile zaten. Bu işin altından çok insanlar çıkacak bunların hepsini emniyete anlatacağım" diye konuştu.