Abone Ol

Afrin'de YPG'lileri şaşırtan görüntü! 4 savaş uçağı birden...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin merkezinin dünden itibaren kuşatıldığını duyurdu. Açıklamada, "Müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, Afrin'in kuşatıldığını teyit etti.

YPG'lileri şaşırtan görüntü! 4 savaş uçağı birden...

TSK açıklamasında dikkat çeken bir ayrıntı var. Güvenli bir koridorun sivillerin ayrılması için açık bırakıldığı belirtildi. Afrin'den ayrılmaya çalışan yüzlerce araçlık konvoyun görüntüleri ise, Kuzey Irak merkezli bir televizyon tarafından yayınlandı.

YPG'lilerin şaşkın bakışları arasında dört Türk savaş uçağı Afrin semalarında hilal çizdi.

Afrin'de YPG'lileri şaşırtan görüntü! 4 savaş uçağı birden... - Resim: 1

Batı cephesinde bugün iki köy birden alındı: Kila ve Karabaş.

14.35 : Afrin'in hemen yakınındaki Karabaş köyü de YPG'li teröristlerden alındı. Köyün konumu, ilçe merkezinin güneybatısı.

14.20 : Batı cephesindeki Şeyh Hadid bölgesinde yer alan Kila köyü YPG'lilerden temizlendi.

13.40 : YPG'lilerin şaşkın bakışları arasında dört Türk savaş uçağı Afrin semalarında hilal çizdi.

12.55 :  TSK ve ÖSO, Afrin'de Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini teröristlerden  temizledi.

12.10 : Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçlerinin Afrin'in kuşatıldığını doğruladı. Uluslararası kuruluşa göre, sadece bir yol sivillerin ayrılması için bırakıldı.

11.25 : Anadolu Ajansı, TSK ve ÖSO'nun Afrin  kent merkezinin kuşatmasını tamamlarken, sivillerin güvenli çıkışına imkan  sağlayacak bir koridor oluşturduğunu açıkladı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde  Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek  için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

10.40 : Türk ordusu, Afrin'in etrafının kuşatıldığını duyurdu. Bugün yayımlanan açıklamada "Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

10.25 : YPG'nin Afrin'de bozguna uğramasıyla örgüt içindeki yabancı teröristler de deşifre olmaya başladı. Terör örgütünün sözcülüğüne soyunan Hollandalı gazeteci, bir Alman ve bir İngiliz militanın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. İngiliz teröristin adı Jamie Janson, Almanya'dan Suriye'ye gelen 26 yaşındaki kadın teröristin adı ise Helen. Örgütün yabancı teröristleri kullanarak uluslararası destek alma çabasında olduğu değerlendiriliyor.

10.00 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3393.

08.20 : Afrin'den sivillerin en net kaçış görüntüleri, Kuzey Irak merkezli bir televizyon kanalı tarafından ekrana getirildi. Bir balkondan çekilen görüntülerde Afrin çıkışında yüzlerce araç kentten ayrılmaya çalışıyor.

08.00 : Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi Menbic'te akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi.

07.45 : Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, dün Cinderes ve Bülbül bölgesinde 11 yeni köyü YPG'li teröristlerden temizledi.

07.25 : Afrin'deki son haritaya göre Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO unsurları doğu cephesinde güneye doğru ilerliyor. Yakın zamanda Suriye rejiminin kontrol ettiği alana ulaşılacak. Böylece YPG'lilerin Afrin'den kaçış şansı kalmayacak.

(Milliyet)