Abone Ol

Afgan Göçmenlere Türkiye Rehberi: Açık Kadınları Taciz Etmeyin, Erkek Erkeğe El Ele Dolaşmayın

Medyafaresi.com Özel Haber- Afgan Mültecileri Sivil Toplum örgütü, Türkiye'ye gelen ve gelmekte olan Afgan Göçmenler için bir rehber yayınladı. Rehber'de Afganlılar açık giyinen kadın ve kızların taciz edilmemesi için uyarıldı.

Afgan Göçmenlere Türkiye Rehberi: Açık Kadınları Taciz Etmeyin

Müşerref Seçkin / Medyafaresi.com

Afgan Mültecileri Sivil Toplum örgütünün internet sitesinde yeralan Türkiye hakkındaki uyarılar şöyle:

1-Türkiye'de kadın ve kız çocuklarının özgürlüğü tamdır, birçoğu yılın sıcak mevsiminde toplumda çok açık giysilerle gider, (ülkenizde hiç görmediğiniz bir şey) Türkiye'de bir kız çocuğu rahatsız edilirse ağır sonuçları olur.

Yabancılar (mülteciler) tarafından rahatsızlık verilirse yasaya göre cezalarını görecekler, Burası hukuk ülkesi.

Afgan Göçmenlere Türkiye Rehberi: Açık Kadınları Taciz Etmeyin, Erkek Erkeğe El Ele Dolaşmayın - Resim: 1

ERKEK ERKEĞE ELELE TUTUŞMAYIN

Açıklamada erkek erkeğe el tutuşmanın Türkiyede yanlış anlaşılabileceği kaydedildi.

2-Dostça davranış ve erkekler arasında el ele tutuşmak, halka açık yerde şaka, zorbalık, Afganistan'ın bazı bölgelerinde normal olabilir ama Türkiye'de böyle sahneleri görmek hoş değil, iki adam el ele dolaşırsa homoseksüel olmakla suclanabilirler. Bu çok sayıda insan açısından mümkündür çoğunluğu müslüman olan insanlar Dini bir pencereden bakıyorlar, düzgün bir davranış olarak görmüyorlar, nefretleri de yükseliyor.

3-Uygunsuz giysili genç ve bekar erkeklerin yüksek sesle konuşması, bazıları için korku yaratabilir. Ama üst düzey bir atmosferde ve samimi ortamlarda, sosyal koşullara ve mekana uygunsa bu durum sorun yaratmaz.

4-Neredeyse tüm dünya ülkelerinde gerçek / sıradan insanlar için asker kıyafetleri, leopar pantolon giymek kanun ve sosyal geleneğe aykırıdır, asker kıyafetleri giyerseniz polis ve jandarmanın yanında şüpheli muamelesi görürsünüz. Asker kıyafetleri giyip bu tür kıyafetlerle toplanarak, şehirlerde bulunan güvenlik güçlerinin sizden şüphelenip sorgulamasını göze alacaksınız. (Kent güvenlik güçleri, toplumda daha iyi düzen getirmek için, Türkiye'nin herhangi bir yerinde sizi sorgulama kabiliyetine sahiptir)

5-Türkiye'de başka ülkelerin bayrağını kullanmak Türk halkının hassasiyetini yükseltiyor, omzuna bayrak atmaktan kaçın, düzgün ve normal giysiler giy riske girme.

medyafaresi.com