Abone Ol

AFAD Başkanından Ece Üner'e tepki: Bu nasıl gazetecilik?

Show TV spikeri Ece Üner, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası "Neyse ki depremde alışveriş yapacak yüzlerce AVM var" diyerek sitem etti.

AFAD Başkanından Ece Üner'e tepki: Bu nasıl gazetecilik?

Üner'in sözlerinin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı Mehmet Güllüoğlu, yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

İstanbul'da geçtiğimiz Perşembe günü saat 13.59'da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kent genelinde şiddetli şekilde hissedilen sarsıntı sonrası 4.1 ve 4.0 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

Show TV Ana Haber Spikeri Ece Üner, ise aynı gün yaptığı canlı yayında toplanma alanlarının olmadığına vurgu yapınca devreye Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı Mehmet Güllüoğlu girdi.

"DEPREM ANINDA ALIŞVERİŞ YAPABİLECEĞİMİZ AVM'LER VAR"

Ece Üner, haberin sunumunda "İstanbul'da olası bir depremde bizlerin toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden 416'sına AVM, rezidans ve gökdelen inşa edilmiş. Neyse ki deprem anında alışveriş yapabileceğimiz yüzlerce AVM alternatifi var" dedi.

 "HERKESİ SORUMLU DAVRANMAYA, İNSAFA, İZANA DAVET EDİYORUM"

Üner'in canlı yayındaki sözleri üzerine AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan açıklama geldi. Twitter hesabından konuyla alakalı paylaşım yapan Güllüoğlu, Ece Üner'e şu sözlerle sitem etti:

"Ece Üner güya gazetecilik yapmış. Hayret bir şey! Acaba kimi aradı sordu toplanma alanı kaç tane var diye, acaba E-devlete hiç girip baktı mı? Bu nasıl bir gazeteciliktir?! Hangi yılda kaldınız? Nasıl bilgi topladınız?! AFAD olarak toplumu yanlış bilgilendirdiğiniz için hukuki yollara başvuracağız. Herkesi yaptığı işte sorumlu davranmaya, insafa, izana davet ediyorum."

AFAD Başkanından Ece Üner'e tepki: Bu nasıl gazetecilik? - Resim: 1