Abone Ol

Adliye çalışanlarından grev kararı: 500 bin duruşma ertelendi

Adliye memurları ile birlikte daha önce hakim ve savcıların da maaş zammı talebiyle eylem yaptığı İspanya'da bu sebeple yaklaşık 500 bin duruşmanın ertelendiği tahmin ediliyor.

Adliye çalışanlarından grev kararı: 500 bin duruşma ertelendi

İspanya'da maaşlarına zam talepleri karşılanmayan yaklaşık 45 bin adliye memuru, ülke genelinde süresiz iş bıraktı.

Adliye memurlarının bağlı olduğu sendikaların bir aydan fazla süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle grev kararı almasının ardından adliye memurları hükümet üzerinde baskı oluşturmak için bugünden itibaren İspanya genelinde greve gitti.

BUGÜNE KADAR 30 MİLYONDAN FAZLA ADLİ İŞLEM GECİKMEYE UĞRADI

Adliye memurlar ile öncesinde hakim ve savcıların bu zamana kadar belirli aralıklarla yaptıkları eylemlerden dolayı İspanya'daki birçok davanın duruşması ertelenmişti. Sendikalara göre, bu zamana kadarki eylemlerden dolayı 500 bine yakın davanın duruşması ertelenirken, 30 milyondan fazla adli işlem de gecikmeye uğradı.

Adalet Bakanlığı ile geçtiğimiz hafta anlaşma sağlayan hakimler ve savcılar, aylık 450 euro brüt maaş zammının yanı sıra çalışma şartlarının iyileştirilmesi karşılığında süresiz greve gitme kararlarından vazgeçmişti.

ADLİYE MEMURLARI ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE TOPLANDI

Sol koalisyon hükümetinin iktidarda olduğu İspanya'da son iki senedir etkili olan yüksek enflasyon karşısında maaş artış taleplerinde henüz anlaşamayan adliye memurları ise başlattıkları süresiz grev kapsamında hafta içinde farklı yerlerde eylem ve gösteri yapacaklarını duyurdu. Başkent Madrid'deki Adalet Bakanlığı önünde bugün toplanan memurlar, yarın da meclis binası önünde eylem yapacaklarını açıkladı.