Abone Ol

Adil Öksüz'ün kardeşi Mehmet Öksüz deşifre oldu

FETÖ/PDY’nin MİT TIR’larının durdurulmasından sonraki gizli yapılanması bir yıl süren çalışmayla çökertildi.

Adil Öksüz'ün kardeşi Mehmet Öksüz deşifre oldu

Sekiz dalga şeklinde gerçekleştirilen operasyonlarda 155 kişi tutuklandı. FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’ün kardeşi Mehmet Öksüz’ün ‘Üsküdar abisi’ olduğu anlaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan koordinasyonunda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi için çalışma başlattı. Örgütün, Türkiye’yi 5 bölgeye ayırırken, İstanbul’u 11 ile böldüğü belirlendi. İl olarak belirlenen yerlerin de eyalet adı altında farklı bölgelere ayrıldığı saptandı. Bölgesel yapılanması terör örgütleri PKK ve DHKP/C yapılanmalarıyla benzerlik taşırken, örgüt yönetimi faaliyetlerin gizli yapılması talimatını verdi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre ‘İl abisi’ yerine ‘eğitim danışmanı’ pozisyonu getirilirken, onun altında da 'eyalet talebe’, ‘büyük bölge talebe, küçük bölge talebe’ ‘yurt sorumlusu’, ‘belletmen’, ‘serdoktor/başhekim/uzman’ mesulleri oluşturuldu. ‘Eğitim danışmanı’na para trafiğini takip eden ‘il muhasebecisi’ ve ‘il muhasebe yardımcısı’ bağlandı.

haberin devamı için tıklayın