Abone Ol

Firari Fetöcü Adem Yavuz Arslan: Fetullah Gülen'in 15 Temmuz'dan önce darbeden haberi vardı

FETÖ firarisi olan Adem Yavuz Arslan, yurtdışından yayın yapan The Circle adlı internet sitesine konuştu.

Gülen'in 15 Temmuz'dan önce darbeden haberi vardı

Bir dönemler FETÖ medyasının en tepesindeki isimlerden biriydi.

Bugün gazetesinde Ankara Temsilciliği yaparken, operasyonlar başlayınca gazete tarafından Washington Temsilcisi yapıldı.

Kendisi bile Washington Temsilciliği yapacak kadar İngilizcesi olmadığını kabul ediyordu.

Soruşturmalar derinleştikçe, Dink Cinayeti'nden Zirve Katliamı'na kadar FETÖ’nün birçok operasyonunda parmağı ortaya çıktı.

Söz konusu operasyonlarda, cinayet üzerinden manipülasyon yapan istihbarat oyunu kitaplara da imza atmıştı.

İşte bugün FETÖ firarisi olan Adem Yavuz Arslan, yurtdışından yayın yapan The Circle adlı internet sitesine konuştu.

"Gazetecilikten geçinmek için gerekli parayı kazanamadığım için 15 Temmuz’dan bu yana Uber yapıyorum. Yani bildiğiniz taksi şoförlüğü" diyen Arslan, "böyle düşünmekle birlikte şuna inancım tam; bir gün mutlaka Türkiye’ye ve kurumlarımıza döneceğiz. Ben de sürgün günlerindeki kazanımlarımı da yanıma alıp geri döneceğim" şeklinde iddialı ifadeler kullandı.

MEĞER ONLAR DA "KANDIRILMIŞLAR!"

"15 Temmuz bir Cemaat darbesi değil. Bilakis Cemaat’e ve Türkiye’ye darbedir. Planlayıcısı Erdoğan-MİT, uygulayıcısı ise TSK içindeki Ergenekon-Perinçek ekibidir" diyerek FETÖ'nün ana tezini tekrarlayan Arslan, FETÖ'cülerin de "kandırılarak" darbenin içine çekildiğini iddia eden ilginç ifadeler kullandı.

"Malesef Cemaatten insanlar bu tuzağı göremedi. Dahası, çok uzun zaman önce ‘devşirilen’ ve ‘abi’ olarak bilinen kişiler bu tuzakta aktif rol aldı. ‘Cemaati darbeye bulaştırma misyonu’nu çok güzel ifa ettiler. Adil Öksüz mesela. Yaptıklarının hiç bir izahı yok. Bir insan ‘ben Cemaati bu darbeye nasıl bulaştırırım’ diye düşünse, plan yapsa ancak bunları yapardı" sözleriyle "abi"lerini eleştiren Arslan, ilginç bir itirafta da bulundu.

GÜLEN'İN HABERİ VARDI

Arslan, 15 Temmuz darbesinden Gülen'in önceden haberi olduğunu da itiraf etti.

Arslan şunları söyledi:

"Cemaat malesef tuzağı göremedi. Başta Gülen olmak üzere yönetici kadroya ‘yanlış girdiler’ yapıldığı, manüplatif bilgiler verildiği görülüyor. Anladığım kadarıyla 'emir komuta zinciri içinde bir darbe var, biz aktif destek olmayalım, karşı da çıkmayalım' gibi bir düşünce hasıl olmuş. Şahsen bu düşünceyi bile yanlış buluyorum. Darbe duyumu alındığı anda deşifre edilmeli ve engel olunmalıydı."

Kısacası yakın döneme kadar "15 Temmuz'dan haberimiz yoktu" diyen FETÖ, bu kez darbeyi kendi yaptığını şimdilik kabul etmese de, haberinin olduğunu açıkça “itiraf” etti. Kuşku yok ki; sözkonusu FETÖ olunca, Adem Yavuz Arslan’ın bu “itirafında” da bir istihbarat oyunu beklemek yanlış olmaz.

KİM BU BAHÇEŞEHİR'DEKİ DESTEKÇİLERİ

Bu arada Arslan, kendisinin Washington'a gidiş sürecine dair de ilginç bir bilgi verdi:

"Washington’da kampüs açan Bahçeşehir Üniversitesi bana full burs önermişti. Yani kendileri davet etmişti. Mastıra başladım. Fakat sonra ‘Ankara’nın yoğun baskısı’ gerekçe gösterilerek Bahçeşehir Üniversitesi yönetimince okulla ilişiğim kesildi."

Sahi, Bahçeşir Üniversitesi'nden Adem Yavuz Arslan için seferber olan isimelr kimlerdi acaba?

(Odatv)