Abone Ol

Adele'in yaşamı Cannes'ı salladı! Seyirci nefesini tuttu!

FOTO GALERİ - Bu yıl 66'ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali'nde birbirinden iddialı filmler vardı. Ama içlerinden bir tanesi açık ara öne geçti ve büyük ödülü de aldı.

Adele'in yaşamı Cannes'ı salladı! Seyirci nefesini tuttu!

ADELE\'İN YAŞAMI CANNES\'I SALLADI FOTO GALERİ

ALTIN PALMİYE LEZBİYEN AŞK HİKAYESİNE GİTTİ

İşte La Vie d’Adele Fragman Video !

Abdellatif Kechiche’in yönettiği La Vie D’Adele (Adele’in Yaşamı) ya da İngilizce adıyla Blue Is The Warmest Colour (Mavi En Sıcak Renktir) hem konusuyla hem de konuyu ele alış biçimiyle daha ilk gösteriminden itibaren bütün dikkatleri üzerinde topladı.

Julie Maroh’un Blue Angel (Mavi Melek) adlı çizgi romanından uyarlanan filmin senaryosunu da yönetmen Kechiche Ghalia Lacroix ile birlikte kaleme aldı.

Film, henüz 18 yaşında olan Adele’in cinselliği keşif yolculuğunun öyküsü. Ancak öykü pek çok örneğinde rastlandığı gibi ilerlemiyor. Çünkü genç bir adamla buluşmaya giden Adele, mavi saçlı ilginç bir kadınla tanışıyor. O andan itibaren de hayatı değişiyor. Henüz hayatta ne yapacağına karar verememiş olan Adele ile ressam olma konusunda kararını çoktan vermiş bulunan Emme arasında tutkulu bir aşk başlar.

Yönetmen Abdellatif Kechiche’in (solda) filminde Emma karakterini Lea Seydoux (sağda) canlandırıyor. Kechiche; Adele karakteri için ise uzun süren bir çalışma yapmış. Bu karakteri canlandıran Adele Exarchopoulos’u görene kadar da arayışlarını sürdürmüş. 1993 doğumlu oyuncunun yönetmeni çeken yanı ise çıktıkları bir öğle yemeğinde limonlu tart yeme biçimi olmuş.
Kechiche, Cannes’da düzenlenen basın toplantısında "Adele Exarchopoulos’nun çiğneme şeklinin tam da kafasında çizdiği karaktere uygun olduğunu" dile getirmişti. ’Duygularını dışa vuran bir yapısı vardı Adele’in. Tıpkı filmin kahramanı gibi" diyerk anlattı basın toplantısında Kechiche.
La Vie D’Adele, Cannes’daki ilk gösteriminde kelimenin tam anlamıyla seyircinin nefesini kesmişti.
Bunun en önemli nedeni de üç saat süren filmde iki kadın arasında yaşanan sevişme sahnelerinin uzunluğuydu.

Özellikle de 12 dakika süren bir sahne sırasında film galası için salonu dolduran seyirciler hiç konuşmadan hatta nefes bile almadan perdeye kilitlendi. Kechiche’in filmi, son dönemde Cannes’da gösterilen en sansasyonel yapım olarak dikkat çekti. Filmin bir başka özelliği de bu kadar sık tekrarlanan seviyme sahnelerine rağmen pornografiye uzanan ince sınırı aşmaması oldu. Bu filmle dikkat çeken Adele Exarchopoulos (sağda) 1993 doğumlu genç bir oyuncu.
Çok küçük yaşlardan beri kamera karşısında.14 yaşından beri oyunculuk yapıyor Exarchopoulos.

Filmdeki rol arkadaşı Lea Seydoux ise 1985 doğumlu. Fransa’nın önemli yapım şirketlerinden Pathe’nin başkanı Jerome Seydoux’nun torunu olan Lea Seydoux, aynı zamanda modellik de yapıyor. 2009 yılında La Belle Personne adlı flmle Fransız sinemasının Oscar’ı sayılan Cesar’a aday oldu. Aralarında Ridley Scott’ın Robin Hood’u ile Woody Allen’ın Paris’te Geceyarısı’nın da bulunduğu Hollywood yapımlarında da oynadı.

Kechiche ve filminin iki oyuncusu hem basın toplantısında hem de ödül gecesinde sıkı bir ekip olduklarını gözler önüne serdi. Filmin Altın Palmiye ödülü aldığının açıklanmasından sonra sahneye çıkan iki oyuncu kimi zaman mutluluk gözyaşları da döktü.

CANSU DERE CANNES FİLM FESTİVALİ’NE BÖYLE KATILDI! FOTO GALERİ

SAADET IŞIL AKSOY CANNES FİLM FESTİVALİ’NE BÖYLE KATILDI! FOTO GALERİ

CANNES’A DAMGA VURAN FRİKİK FOTO GALERİ

FREDERİQUE BEL TRANSPARANIYLA CANNES’İ SALLADI FOTO GALERİ!

İRİNA’DAN TRANSPARAN VE DEKOLTE BİRARADA -FOTO GALERİ-

PARİS HİLTON CANNES FİLM FESTİVALİ FOTO GALERİ

CANNES’DA SHARON STONE RÜZGARI FOTO GALERİ

Hülya Avşar, Cannes’ta böyle yürüdü!.. FOTO GALERİ

CANNES’DA İKİNCİ YIRTMAÇ VAKASI!

CANNES’DA ŞIKLIK YARIŞI!