Abone Ol

Adalet Bakanı hangi tarikat liderinin elini öptü?

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı'nın düzenlediği bir programa katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, tarikat liderinin elini öptüğü görüntüler ortaya çıktı...

Adalet Bakanı hangi tarikat liderinin elini öptü?

Bakan Gül, görüntüleri, "Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı" diyerek açıkladı.

Sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde, konuşmasını tamamlayan tarikat liderinin, kürsüden inerek Bakan Gül'ün yanına gittiği görülüyor.

Söz konusu görüntülerde Gül'ün tarikat liderinin elini öpmek için öne doğru eğildiği görülürken, Bakan Gül ile tarikat lideri bir anlığına kamera açısının dışında kalıyor.

Videonun devamında ise ikilinin samimi bir şekilde ayaküstü sohbet ettiği görülüyor.

Görüntüler ise sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu.

İşte o video...

Söz konusu görüntüleri, Antep Şahinbey Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Hasan Şencan gündeme getirdi.

Kişisel Twitter hesabından videoyu paylaşan Şencan, “Haznevi Tarikatı sözde lideri konuşma yapıyor ve kürsüden inerken bu ülkenin adalet Bakanı, milletvekilleri el öpüyor. Yazıklar olsun size. Gaziantep’i üs yapan bu gerici tarikat yeni bir FETÖ yapılanmasına zemin mi hazırlıyor? Tarikatlara sırtınızı yaslamaktan vazgeçin” ifadelerini kullandı.

BAKAN ABDÜLHAMİT GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise görüntülerle ilgili bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Bakan Gül, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın “Bir Adalet Bakanının bu şekilde bir tarikat şeyhinin toplantısına katılıp elini öptüğü görüntüler olmasını kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu liderle ilişkiniz nedir? Bu tarikata desteğiniz var mıdır? Bunu da bize ve topluma açıklamak zorundasınız” sorularına yanıt verdi.

Bakan Gül yanıtında şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu'nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu'nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde -7 Haziran öncesiydi- ve milletvekili dahi değildim galiba, öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim.”

“HALA DERS ALMADIK MI KORKUNÇ BİR GÖRÜNTÜ”

Bakan Gül’ün yanıtının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz alarak görüntülere tepki gösterdi.

“Sayın Bakana ben hatırlatayım, o bir sivil toplum örgütü falan değil bunlar. Muhammed Muta El Haznevi, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolundan. 2005'ten beri tarikatın başında ve Suriyeli kendisi tarikat lideri” diyen Özel şu ifadeleri kullandı:

“Biz bir milletvekilimizin Suriyeli bir tarikat liderinin, kendi ilinin seçilmiş milletvekilinin o kadar açık bir el öpmesi… Ki, korkunç bir görüntüdür, kendinden yaşça çok küçük ve asla bir Adalet Bakanının, bir milletvekilinin böyle görüntülere yansıması doğru değil.

Sayın Bakan açısından bunun Adalet Bakanı olmadığı bir dönemde… Milletvekili olmadığını ifade etmesi hiç değilse çok daha kötü bir görüntüyü, tarih açısından daha önce, bundan dört yıl önce, milletvekilliğinden önce olmuş ama Gaziantep'teki sorun, bu tarikatın imar kurallarına aykırı 60 bin metrekarelik külliyeler, kimsenin durduramadığı ve Gaziantep'teki sosyal hayata, inanç hayatına doğrudan bu Nakşibendi tarikatı Halidiyye kolunun Suriyeli liderinin egemen olduğu...

Hâlâ ders almadık mı, hâlâ almadık mı? Bunlar darbe yapınca mı bunlarla mücadeleye başlayacağız? Ne istiyorlarsa vermeniz bu açıdan çok tehlikelidir.”