Abone Ol

Adalet Bakanı Gül'den İzmir'e hakaret eden alçaklara tepki

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, depremin ardından sosyal medyadan yapılan çirkin paylaşımlar üzerine Cumhuriyet başsavcılıklarının soruşturma başlattığını, Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı

Adalet Bakanı Gül'den İzmir'e hakaret eden alçaklara tepki

İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'in yaralarını sarmaya ve gereken tedbirleri almaya devam edeceklerini söyledi.

Gül, ortak acıların ortak duygudaşlığı gerektirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu ortaklığa halel getiren her türlü açıklamalara, tavırlara gerekli müeyyideyi hak eden süreçtir. Dolayısıyla cumhuriyet başsavcılıklarımız bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret söylemi içinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır.

10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te gözaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir."

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise Gül'ün açıklamasının ardından yaptığı paylaşımda 6 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

İnce, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İçindeki kini ve nefreti sosyal medyadan yaymaya devam edenler, yazdıkça yakalanacaksınız. Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerimiz tarafından 37 paylaşım tespit edildi, 25 kişi için işlem başlatıldı, 6 kişi gözaltında."

Adalet Bakanı Gül'den İzmir'e hakaret eden alçaklara tepki - Resim: 1