Abone Ol

Bakan Gül, Savcıların Sedat Peker'in İddiaları İçin Neden Harekete Geçmediğini Açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Hukuk, itibar suikastı, dedikodu ve söylentinin değil; gerçeğin, yalnızca gerçeğin peşindedir dedi.

Savcıların Neden Harekete Geçmediğini Açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hukuk, itibar suikastı, dedikodu ve söylentinin değil; gerçeğin, yalnızca gerçeğin peşindedir" dedi. Gül, "Hak aranacak yegane yer yargıdır. Bu noktada kimsenin kendisini hâkim, savcı yerine koyma, mahkeme yerine geçme yetkisi yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Türk Ceza Hukuku reformu kapsamında, 1 Haziran 2005’te, temel ceza kanunlarının yürürlüğe girmesi dolayısıyla her yıl aynı tarihte düzenlenen Türk Ceza Hukuku Günleri’nin 16’ncısı başladı. Pandemi dolayısıyla çevrim içi düzenlenen etkinlikte konuşan Adalet Bakanı Gül, ceza kanunlarının, ülkelerin demokrasi çıtasını belirlediğini, hukuk devleti ilkesine ayna tuttuğunu söyledi.

Bugüne kadar gerçekleştirilen reformların daha özgürlükçü ve katılımcı demokrasiye ulaşma konusundaki iradenin eseri olduğunu belirten Gül, "İnsan hakkına, inancına, değerlerine, yaşam tarzına yönelen her türlü ayrımcılığın karşısında olmaya devam edeceğiz. Yine bu ifadeler sadece bir temenni, dilek olmaktan da öte hukuk devleti hukukun üstünlüğünü savunan her görüşün yanında olmaya birlikte daha ileri taşımaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Somut plan proje ve faaliyetler ile tüm bu amacımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.